Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Шакота: Умор и лоша одбрана на крају, али верујем да су сви уживали

Тренер Црвене звезде Драган Шакота изјавио је на конференцији за медије након утакмице у Барселони, да је задовољан игром црвено-белих али да је лоша одбрана у кључним тренуцима решила питање победника:

Честитке Барселони на победи, верујем да је публика видела интересантну утакмицу и да су могли у њој да уживају до самог краја. За нас је био проблем мањак енергије гледајући број играча у саставу вечерас. Да, имали смо шансу, да дођемо и до бољег резултата вечерас да смо играли бољу одбрану у одлучујућим тренуцима где смо примили неке тројке на истеку напада“, рекао је одмах након утамице Шакота и одговорио на питање домаћих новинара о разлозима изузетно скраћене ротације у четвртак увече.

Нажалост сви играчи су повређени, један је болестан,а један је имао проблема са визом. Зато смо имали мањак играча, и очигледно да нас је на крају стигао и умор. А када сте уморни не играте добру одбрану и доносите лоша решења у нападу“, рекао је Шакота.

Светислав Пешић, тренер Барселоне и некадашњи тренер црвено-белих имао је много похвала на рачун игре шампиона АБА лиге и Србије у четвртак увече у „Блауграни“:

Почели смо веома добро, били смо концентрисани, доносили смо добре одлуке у нападу и били смо агресивни. После прве четвртине водили смо десет поена, 29-19, и тада нам се догодило исто као у неким ранијим утакмицама. Док смо играли изврсно, почели смо да тражимо додавања као Меџик Џонсон. Тада смо у четири минута изгубили пет лопти и дали смо Звезди шансу да се врати у меч. Још једном смо показали да је веома опасно потценити било ког играча или тим. У читавој Евролиги сви тимови су на високом нивоу. Спремни су да се боре, а посебно против нас, у нашој дворани. То би требало да научимо”, рекао је он.

Пешић је рекао да је његов тим дао шансе Црвеној звезди, које је одиграла изванредну утакмицу.

Играли су изврсну кошарку и имали су одличан проток лопте. Сви су били изненађени, али имали смо среће да кошаркашка утакмица траје четири пута по десет минута. Играли смо веома добру одбрану, посебно Ориола и Абринес, и то у кључним моментима меча”, рекао је Пешић.

Црвено-бели се у петак у раним јутарњим часовима враћају за Београд, а већ у недељу чека их пут у Републику Српску на утакмицу АБА лиге са Игокеом.

 

Повезане вести

Leave a Comment