Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

17.кола АБА ј.т.д. лиге: Звезда протутњала кроз Лакташе

Игокеа – Црвена звезда  79:94 (17:22, 20:26, 17:21, 25:25)

У 17.колу АБА ј.т.д. лиге Црвена звезда је рутински савладала Игокеу,  на гостовању у Лакташима. 

Осим на почетку меча, када је нашим кошаркашима проблеме задавао Грин, прилично лако пробијајући нашу спољну линију, може се рећи да је Звезда после уводних минута наметнула свој ритам на мечу. Након што је, помало неочекивано за њега, Били Берон промашио зицер на полагању врло брзо је започео рафалну паљбу ка кошу Игокее. Берон је у првој деоници погодио три тројке и са 11 поена био прва фигура уводне четвртине. Осим доброг шута, Звезда је демонстрирала и надмоћ на скоку па су Лешић и Гагић имали великих проблема да заштите дефанзивни скок своје екипе. Шакота је у тим тренуцима подсетио Гагића на трауме из прошлогодишњих плеј-оф серија уводећи Оџа, који је и овгог пута лако излазио на крај са њим. Тамо где је стао Берон (3/3), наставио је Пантер погађајући тројке са 8-9 метара (3/5 за 3п). Преко Пантера и центарске линије, Звезда је током читавог првог полувремена одржавала двоцифрену предност док је Игокеа углавном преко Лешића и Вона успевала повремено да спусти ту предност на једноцифрену разлику.

У наставку је квалитет игре мало пао, о чему сведочи податак да је Звезда имала 6 изгубљених лопти у трећој деоници. Такође, после четврте тројке шут је стао и Берону, али је Звезда наставила са пристојним интензитетом игре у одбрани што је имплицирало да гро својих поена постигне кроз игру у транзицији што је било довољно да се на одржава предност од 10 до 14 поена.  Када је Оџо после нове минијатуре у трећем кварталу, избацио из игре због пет личних  грешака, јединог центра код Игокее- Гагића, посао Звезди је био знатно олакшан. Кошем Гиста (+15) те Пантера (+16), Звезда је почела да повећава своју максималну предност. Са илићем и Лешићем на петици, који су знатно инфериорнији у односу на наше центре, Игокеа није имала начина да се супротстави те је последња четвртина протекла у рутинском одржавању убедљиве предности наше екипе.

Поред лагане победе, једнако важан детаљ са утакмице у Лакташима био је и повратак Перпероглуа и Давидовца. Код грчког интернационалца се одмах видело да је дуга пауза оставила последице те да ће му бити потребно још времена како би стекао рутину и вратио се у препознатљиву форму.

Звезда је на вечерашњој утакмици штутирала јако добро (2п 28/43-65,1%,3п 10/27- 37%), а осим штута и добре одбране, евидента је била надмоћ на скоку.Звезда је имала 41 скок (28+13) наспрам Игокеиних 22 (18+4). На све то, Звезда је имала 21 тимску асистенцију. Док је једина лоша ствар на утакмици било извођење слободних бацања (6/15-40%)

Овом победом, Црвена звезда се после 17.кола осамила на трећој позицији на табели АБА ј.т.д. лиге са скором 11-6.

Дворана: Спортска хала у Лакташима

Гледалаца:3.000

ИГОКЕА: Еванс 10, Симеуновић 2, Талић 2, Лешић 16, Николић, Грин 16, Вон 14, Илић 6, Кочић, Гагић 8, Вулић 5. Тренер: Драган Бајић.

Црвена звезда: Пантер 11, Кузмић, Браун 14, Перпероглу, Давидовац 4, Берон 14, Добрић 7, Гист 17, Џенкинс 3, Симанић, Оџо 8, Штимац 14. Тренер: Драган Шакота

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC јан 27, 2020 at 19:39

OVA LIGA STVARNO POSTAJE SMESNA,I NETREBA DA SE ZOVE ABA LIGA VEC milogorska LIGA,SRAMNO JE SUDJENJE OVA DVA LOPOVA IZ CRNE GORE,39 BACANJA,ZVEZDA 15,SRAMOTA I BRUKA,KAKO BIJU STIMCA,PANTERA,BRAUNA,MOGAO BI DA NABROJIM DVADESET SLUCAJA MINIMUM,DACE BOG DA VISE NEMA EVRO LIGE DA SE VISE RASTURAMO SA OVIM LOPOVIMA,MA LOPOVIMA ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU,SVE SE OVO RADI ZBOG ZVEZDE JEL SU VIDELI DA SE DIZEMO,ZAPAMTITE PROTIV groblja SUDICE javor,OVAJ DANAS LOPOV IZ CRNE GORE I BELOSEVIC

Reply

Leave a Comment