Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звездан Терзић: „Ко ради тај и греши“

Два учешћа у Лиги шампиона, победа над Ливерпулом и пролеће у Европи после 26 година. Ближа прошлост је лепа, али навијаче Црвене звезде занима каква је блиска будућност најтрофејнијег српског клуба. Нови тренер Дејан Станковић имаће незахвалан задатак и Милојевићеву заоставштину као тег око врата, међутим ни осталим одговорнима са Маракане неће бити лако. Тражиће навијачи понављање успеха, чега је свестан генерлани директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Он је у разговору са српским извештачима у Белеку сумирао досадашње зимске активности и отворено признао да је направио неколико грешака заједно са члановима спортског сектора. Пре свега када је у питању форсирање младих играча.

Ја сам вам рекао да ће прелазни рок бити никад пасивнији са наше стране. Имамо сачуван играчки кадар од прошле године, када смо ушли у Лигу шампиона, освојили титулу, затим добили јесење почасти. Сачували смо цео играчки кадар осим Марка Марина. Дошао је Саного, јер нам је потребан задњи везни који својим физичким предиспозицијама може да одговори захтевима Црвене звезде. Имамо прегломазан играчки кадар, имамо по три четири решења за неке позиције. То отежава посао тренеру… Ако буде неких одлазака допунићемо то играчима из Графичара“, поручио је на почетку разговора Терзић.

Звезда није импресионирала у другој провери у Белеку. Ако је нешто било позитивно у игри српског шампиона онда су то издања Гаврића и Николића.

По мојој процени каснимо шест месеци са форсирањем младих играча. Морамо да их афирмишемо, посебно Гаврића и Николића. Непријатно је рећи, али они су тренутно најбољи играчи Звезде. Остаје жал што их раније нисмо гурнули у ватру. Имали би страшну цену да су одиграли Лигу шампиона. Ту смо направили грешку, али ко ради тај и греши. Они би одиграли на истом нивоу као ови што су били у првом плану“.

Европско тржиште се сутра затвара. Међутим, јасно је да Црвена звезда покушава у Азији да пронађе клубове неким играчима и растерети играчки кадар.

„Имамо Боаћија, Павкова, Томанеа и Крстовића. Само један може да игра. Имамо петорицу играча за срце маневра, а сви заслужују да играју. Много смо инвестирали у играчки кадар, треба да се растерети тим. Морамо да радимо и на буџету, наши играчи нису мало плаћени. Просто, потребан нам је ресет система. Ево сада су нам се нудили играчи озбиљних каријера, имали су између 28 и 30 година. Али смо их одбили. Донели би нам много на терену, међутим већ смо много инвестирали“.

Осим Марка Марина Црвена звезда није приходовала озбиљан новац у зимском прелазном року.

„Имамо озбиљне разговоре на тему трансфера Боаћија, Павкова, Бена, Дегенека, Борјана… Неће сви отићи, али од њих петорице један или двојица хоће сигурно. Имамо још седам дана да направимо трансфере, европско тржиште препознаје само младе играче. Остала нам је Азија“.

Терзић је истакао да клуб није добио званичну понуду за Дегенека, нити да неко искусног штопера тера из клуба.

“Нити га неко тера, нити смо ми добили понуду. Сви играчи су са спакованим коферима. Никакве разговоре нисмо имали са њим. Живимо од трансфера играча, то је неминовност Црвене звезде. Наша је обавеза да доводимо квалитетније играче него што продајемо. И за сада у томе успевамо“.

Директор за сада има само речи хвале за новог шефа стручног штаба…

„Задовољан сам како Дејан ради. Не очекујем висок степен игре, јер сваки дан имамо састанке са играчима и стручним штабом. Сигуран сам да ћемо имати огромну количину трчања. Не треба судити на основу једне утакмице. Задовољан сам пре свега физиком и високим пресингом против Вардара“, закључио је Терзић.

Извор:(mozzartsport)

Повезане вести

4 comments

Dragan јан 31, 2020 at 18:49

Ovaj je još u FK Crvena Zvezda!???

Reply
Loooka јан 30, 2020 at 16:27

Da se nadovežem sa prethodne vijesti – slučajno ste samo pravili “bezazlene“ greške. Slučajno nisu forsirani klinci jer si doveo nekoliko promašenih stranaca sa platurinama u jednom prijelaznom roku. Slučajno ste doveli Laprevaru koji nema ni pošten CV na jutjubu što danas svaka budala u fudbalu ima. Slučajnost je da Žander izjavi da ne igra beka a vi ste ga doveli kao opcija uz Rodića. Slučajno ne moženo nijedan koristan transfer da realizujemo kad pričamo o prodaji, naravno. Slučajno ste zbog svih tih sumnjivih transfera i protoka novca nabili toliki godišnji budžet da vas polako davi. Slučajno je sve manje i manje publike na stadionu. Da ne pričamo dalje šta tvoji slučajno voze, posjeduju, bahate se od Bg-a do Budve itd… izvinite na komentaru, bio je slučajan baš kao i ta slika i sve navedeno.

Reply
Dejo јан 30, 2020 at 16:16

Vrijeme je da ti odes iz Crvene Zvezde Terzicu hocemo Jugovica na tvoje mjesto u Crvenoj Zvezdi

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 30, 2020 at 14:24

bitango jedna..podrzavao sam te prve dve godine a od prosle godine si postao onaj isti prevarant jer radis samo za svoj dzep.pa i slep vidi da vec dve godine dovodis igrace koji nisu ni za opstinsku ligu i talis se njihovim ugovorima a mi ponovo tonemo..umesto kad smo dosli do para kupujemo 2-3 igraca extra klase ti si za te iste pare doveo seljacke igrace a dao si milione na propalitete

Reply

Leave a Comment