Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеТрансфериФудбал

ЖФК Црвена звезда – прелазни рок је двосмерна улица

Припреме ЖФК Црвена звезда за наставак сезоне у пуном су јеку. „Вучице“ под командном палицом тренера Славише Чуле раде како на стицању физичке снаге, тако и на техничко-тактичким замислима како би спремне дочекале крај фебруара и почетак пролећног дела сезоне.

Већ сада је јасно да ће црвено-беле ући у наставак сезоне са прилично измењеним саставом. Пре недељу дана смо информисали звездашку јавност да је једна од најстандарднијих играчица Санда Малешевић напустила стадион „Рајко Митић“ и постала чланица шпанског друголигаша екипе Депортиво Алавес Глориосас из Виторије. Уз њу, још три играчице већ су раздужиле црвено-белу опрему.

Санда Малешевић

Прва међу њима која у будуће неће бити део нашег клуба је Јелена Раичевић. Млади десни бек је на старту сезоне била први избор тадашњег тренера на наведеној позицији, али није имала среће и већ у 23. минуту премијерног лигашког меча за сезону 2019/20 у Новом Саду доживела је повреду због које до краја јесење полусезоне није заиграла. У наредном периоду Јелена Раичевић ће носити дрес крушевачког ЖФК Напредак Јуниор 2018, екипе која се такмичи у Првој лиги Србије и након првог дела шампионата заузима шесту позицију са десет освојених бодова.
Јелена Раичевић

Звездина Јужноафриканка и стуб одбране у првом делу сезоне Ређина Моголола такође је окончала свој боравак у нашем клубу. Девојка која је својим осмехом у сваком тренутку и на сваком месту за кратко време очарала све у клубу, јесенас је одиграла свих 11 мечева у црвено-белом дресу. И поред чињенице да уговорну обавезу са Црвеном звездом има и наредних шест месеци одлучила се за промену средине. Према информацијама из клуба популарна Ђина услед административних проблема се неће враћати у Београд, али како се од ње могло чути у финишу полусезоне она је незадовољна како квалитетом српског женског фудбала и националног такмичења, тако и квалитетом рада појединих структура нашег клуба. За сада није познато где ће Ређина Моголола наставити своју каријеру.
Ређина Моголола

После годину дана проведених на црвено-белом делу Топчидерског брда наш клуб је напустила и Теодора Буркерт. Теодора је пропустила почетак сезоне због повреде, а доласком Славише Чуле на место тренера постала је стандардна у екипи. Забележила је шест наступа у овосезонском такмичењу, а у сусрету 10. кола против нишког Машинца постигла је Еврогол који је уједно био први, али на жалост и последњи у црвено-белом дресу. Доскорашње Звездино десно крило је одлучила не само да напусти клуб, већ и да оконча фудбалску каријеру и посвети се образовању и другим животним стварима.
Теодора Буркерт

Свим овим одласцима и овако прилично кратак ростер нашег клуба постао је још сиромашнији. Клуб је принуђен да потражи замене и попуни упражњена места. До сада црвено-белу опрему задужиле су две нове играчице. Обе долазе из ЖФК Слога Земун, а у питању су Маргита Васовић и Николета Николић.

Маргита Васовић је рођена 30. априла 2002. године и већ је била чланица нашег женског фудбалског колектива. У црвено-белом дресу дебитовала је са свега 15 година маја 2017. године у сусрету против тадашње екипе Слоге Раднички. Чланица Црвене звезде била је и у наредној сезони 2017/18 и укупно је забележила десет наступа у дресу омиљених боја од којих је осам наступа забележила у националном првенству, а два у Купу Србије. Током претходних шест месеци само једном је била у стартној постави Слоге, док је шест пута у игру улазила са клупе. У последњем јесењем сусрету успела је и да постигне један погодак. Популарна Маша је чланица млађих националних селекција репрезентације Србије.

Маргита Васовић

Друго појачање нашег клуба је Николета Николић. Нова дефанзивна играчица „Вучица“ рођена је 11. јануара 1992. године и у досадашњој каријери има и интернационалног искуства наступајући у Казахстану и Пољској, а била је и чланица најбоље женске босанскохерцеговачке екипе СФК 2000 Сарајево. У претходној полусезони Николета је носила дрес земунске Слоге и наступила је на свих 11 мечева. Са Николетом ЖФК Црвена звезда сигурно добија на искуству пошто је имала прилике да наступи како у мечевима Лиге шампиона, тако и у квалификационим мечевима репрезентативних такмичења носећи дрес најбоље селекције Србије.
Николета Николић

Новопридошлим играчицама желимо добродошлицу у црвено-белу фамилију, док девојкама које више нису чланице ЖФК Црвена звезда желимо сву срећу како у наставку каријере, тако и у даљем животу уз захвалност за све што су учиниле за црвено-беле боје.

Повезане вести

Leave a Comment