Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРепрезентација

Саопштење КК Црвена звезда мтс – Одлука о нерегистрованој утакмици што пре!

КК Црвена звезда мтс тачно месец дана од неодигране утакмице 13.кола АБА лиге против Будућности у Подгорици, скреће пажњу српској и кошаркашкој јавности у региону, да Председништво регионалног такмичења још увек није донело (било какву) одлуку везана за спорну и нерегистровану утакмицу!

Тиме се пред финиш и расплет лигашког дела, озбиљно доводи у питање даља регуларност АБА лиге, која је у међувремену компромитована бројним догађајима на које КК Црвена звезда као један од оснивача лиге није могао да утиче! О бројним сумњама о нерегуларностима, разноразним „аранжманима“ са којима су повезана разна службена лица, прича се да постоје и поједини материјални докази, чак и снимци? Можда ће бољи одговор дати Еуропол који је већ почео да рашчишћава стање у кошарци у појединим околним земљама, а велико интересовање је изразио и према појединим дешавањима у регионалној АБА лиги?

Клуб подсећа да и даље нико не зна шта се дешава након условне казне дисциплинског судије АБА лиге Саше Павличића Бекића (који се прогласио и ненадлежним за овај случај) и одлуке жалбеног већа и преиначења УСЛОВНЕ казне? Подсећамо да је Жалбено веће у својој одлуци, у одсуству директора и спортског директора АБА лиге, усмерило коначну одлуку ка Председништву АБА лиге!

Зато постављамо питање – када ће бити донета коначна одлука јединог меродавног тела Председништва АБА лиге, које и даље није одговорило нашем клубу на захтев од 27.12.2019. године о одлагању утакмице?

Тиме би се створили услови за потпуно регуларну завршницу АБА лиге, која је ћутањем Председништва лиге озбиљно нарушена и чиме је отворен простор за даља мешетарења и бројне нерегуларности!

Није тајна да је наша одлука да као клуб не путујемо у Подгорицу у тренуцима када смо добили процену да је боравак КК Црвена звезда све само не безбедан, изазвао бројне полемике. На нашу жалост, сва дешавања у међувремену у претходних месец дана, показују да је наша одлука, колико год тешка била, потпуно исправна.

КК Црвена звезда мтс подсећа да нам је тада као клубу безбедност гарантовао директор Полиције Веселин Вељовић, коме су најближи сарадници и заменици, исти они који су предводили напад на нашу делегацију и играче током априла 2019.године Зоран Лазовић и Душко Голубовић?
https://youtu.be/9w0AD-6tkx0
О каквом лицемерју се ради, говори и разговор који су у четвртак 30.01.2020. објавили црногорски медији, у коме су главни актери управо Голубовић и актуелни заменик директора полиције Црне Горе Зоран Лазовић. Тема разговора је иста она она због које Црвена звезда као одговоран клуб, није отпутовала у Подгорицу 30.12.2019. године! Из разговора се јасно види шта Голубовић и актуелни заменик директора полиције Црне Горе Зоран Лазовић поручују људима који данима протестују у Црној Гори, а такође се може чути и да је директор Вељовић који је КК Црвена звезда гарантовао безбедност у Црној Гори 30.12.2019.године, Новогодишње празнике провео на Копаонику:
https://youtu.be/FV4zfKQ0aqQ
Подсећамо да ни један појединац који се тада „истакао“ у нападу на делегацију Црвене звезде, који су оперативно предводили Зоран Лазовић и Душко Голубовић, међу којима су и Амар Нухоџић син Министра Унутрашњих дела ЦГ, као и Марко Лазовић службеник Полиције ЦГ и син Зорана Лазовића – никада није процесуиран од стране правосудних органа Црне Горе?

Толико о безбедности Црвене звезде и кредибилитету људи који су „гарантовали“ сигурност нашем клубу пред утакмицу 30.12.2019.године!

КК Црвена звезда мтс још једном инсистира да се Председништво најзад састане и хитно донесе одлуку о нерегистрованој утакмици 13.кола АБА лиге, одреди нови термин одигравања овог меча, како би се цело такмичење увело у легалне оквире и смањио простор за махинације, бројне спекулације и слободно тумачење табеле, и пласмана у АБА лиги!

Свако даље одлагање, ћутање и нечињене Председништва, значиће саучесништво у даљим нерегуларностима и пропасти АБА лиге – која је подсећамо, лига СВИХ клубова.

КК Црвена звезда мтс

Повезане вести

Leave a Comment