Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Након дербија, стиже Панатинаикос

За кошаркаше Црвене звезде нема одмора. Након велике победе у дербију, црвено-бели се већ окрећу новим изазовима и тешким утакмицама. Прва у низу је против грчког Панатинаикоса у Штарк Арени.

Меч 23.кола Евролиге који је проглашен и од стране лиге за “утакмицу недеље” игра се у среду у највећој дворани у региону од 19 часова.

Црвено-бели ће до утакмице са екипом која има великих такмичарских амбиција ове сезоне, одрадити само два тренинга, као последицу врло згуснутог календара.

Пред овај меч тренер Драган Шакота каже да екипу чека тежак посао, а први циљ је одиграти лепу утакмицу и знатно чвршћу од првог полувремена дуела са ЕФЕС-ом:

Већ смо рекли да су нам утакмице, и то евролигашке у врло згуснутом календару, али смо претходних дана дали велики значај дербију, који је такмичарски имао прироритет и био врло важан за нас. Велики респект екипи Панатинаикоса, одличан тим, у улози су фаворита и са врхунским тренером на клупи. Панатинаикос у свом саставу има класне играче, уосталом тај тим је прављен да направи резултат, да стигне далеко у Евролиги. Са друге стране, ми хоћемо да одиграмо лепу утакмицу, свакако борбенију од првог полувремена са ЕФЕС-ом, и на нивоу онога што смо играли у другом делу те утакмице“, рекао је тренер црвено-белих.

Марко Јагодић Куриџа: „ Немамо пуно времена да се спремимо за меч са Панатинаикосом, изванредним тимом који има велике амбиције у Евролиги. Рецепт је једноставан, морамо да одиграмо борбено, чврсто и са пуно енергије као што смо одиграли друго полувреме са Ефесом и дерби са Партизаном. Неће бити лако, имају пуно квалитетних играча, одличног тренера. Требаће нам свака могућа помоћ, зато позивам наше навијаче да дођу и подрже нас у овој утакмици у којој желимо да дођемо до победе. Календар је тежак, али нема кукања идемо утакмицу по утакмицу“, рекао је Куриџа.

Карте за овај меч у продаји су од понедељка, а у првом мечу који је уједно био и премијера ове сезоне у Евролиги, Панатинаикос је победио 87-82.

The post Након дербија, стиже Панатинаикос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment