Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Шакота и Јагодић-Куриџа пред дуел са Панатинаикосом

Кошаркаше Црвене звезде након победе у дербију очекују обавезе у Евролиги.

У 23. колу елитног такмичења, црвено-бели дочекују Панатинаикос у „Штарк Арени“, а утакмица је на програму у среду 5. фебруара од 19 часова. Два дана касније од 18 сати следи гостовање Химкију у оквиру 24. рунде.

Тренер Звезде Драган Шакота је пред неч са Панатинаикосом доделио улогу фаворита зеленима из Атине, а од своје екипе очекује боље издање него против Анадолу Ефеса:

– „Већ смо рекли да су нам утакмице, и то евролигашке у врло згуснутом календару, али смо претходних дана дали велики значај дербију, који је такмичарски имао прироритет и био врло важан за нас. Велики респект екипи Панатинаикоса, одличан тим, у улози су фаворита и са врхунским тренером на клупи. Панатинаикос у свом саставу има класне играче, уосталом тај тим је прављен да направи резултат, да стигне далеко у Евролиги. Са друге стране, ми хоћемо да одиграмо лепу утакмицу, свакако борбенију од првог полувремена са ЕФЕС-ом, и на нивоу онога што смо играли у другом делу те утакмице“, рекао је Шакота, а пренео клупски сајт.

Марко Јагодић-Куриџа је позвао навијаче да помогну екипу И нагласио да борбеност и енергија могу да донесу превагу на стране Звезде у овом дуелу:

– „Немамо пуно времена да се спремимо за меч са Панатинаикосом, изванредним тимом који има велике амбиције у Евролиги. Рецепт је једноставан, морамо да одиграмо борбено, чврсто и са пуно енергије као што смо одиграли друго полувреме са Ефесом и дерби са Партизаном. Неће бити лако, имају пуно квалитетних играча, одличног тренера. Требаће нам свака могућа помоћ, зато позивам наше навијаче да дођу и подрже нас у овој утакмици у којој желимо да дођемо до победе. Календар је тежак, али нема кукања идемо утакмицу по утакмицу“, додао је снажни крилни центар.

Повезане вести

1 comment

dusan феб 5, 2020 at 20:23

kako god da se zavrsi ovo oterati veceras gista i sakotu

Reply

Leave a Comment