Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Црвено-бели путују у Москву на меч са Химкијем

Кошаркаши Црвене звезде мтс након победе над Панатинаикосом, прву половину изузетно напорне недеље могу да оцене као врло успешном!

Побеђени су Партизан и Панатинаикос, али времена за славље, и на првом месту одмор – нема!

Црвено-бели у раним поподневним часовима путују у Москву, где их већ у петак очекује меч 24.кола Евролиге са Химкијем.

Утакмица се игра у „Митишчи“ Арени са почетком у 18 часова.

Тренер Драган Шакота зна да црвено-беле из више разлога очекује врло тежак посао:

У наредних 11 дана, екипа није кући практично 10, јер нас после Москве, очекује пут право у Црну Гору, па пут у Ниш. Управо из тог разлога ми морамо да мислимо корак по корак, утакмицу по утакмицу. Химки, наредни противник је изванредна нападачка екипа, врхунски тим који је формиран да се пласира најмање у плеј оф Еврлиге. Неће нам бити лако, њима недостају неки бодови у том прорачуну и у складу са амбицијама које имају Међутим, често говорим момцима да нигде не пише ко је бољи на папиру и да то мора да докаже и на терену. Да нисмо имали несрећан период са неколицином повређених играча верујем да би стајали боље на табели. Идемо да одиграмо добру утакмицу, полако се комплетирамо – рекао је тренер црвено-белих.

Црвена звезда је у првој утакмици два тима славила у Београду 90:78, а пред други меч Дејан Давидовац каже:

Очекује нас тешка утакмица, чека нас изванредан тим са одличним нападачима, играчима који имају искуство играња у Евролиги, па чак и НБА лиги. Немамо пуно времена да се припремимо за ову утакмицу, истини за вољу, немају ни они након гостовања у Тел Авиву. Победа против Панатинаикоса нам значи пуно посебно у овом згуснутом календару али ова утакмица је нова епизода и морамо да заборавимо што пре утакмицу у среду и да кренемо много чвршће него што смо отварали утакмице са Ефесом и Панатинаикосом – рекао је пред пут у Москву Давидовац.

Црвено-бели ће након трочасовног лета, тренирати у Москви, одакле у суботу путују за Црну Гору где их у понедељак очекује утакмица 19.кола АБА лиге јтд.

 

Повезане вести

Leave a Comment