Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши максимални у вечитом дербију

У оквиру 17. кола Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу вечитог ривала Партизана. И поред чињенице да су овосезонски резултати црвено-белих испод реномеа нашег клуба и да је као ретко када вечити ривал био фаворит, пулени Томислава Кукањца остварили су максималан тријумф.

Црвена звезда : Партизан 3:0 (25:21, 25:22, 25:19)

Црвеној звезди је ово била тек шеста победа у сезони, али би могла да буде од изузетне важности када је у питању борба за очување прволигашког статуса.

Црвено-бели су до огромног психолошког импулса стигли у првом сету, у којем је Партизан имао три поена прености (21:18), али је домаћи тим серијом 7:0 окончао тај период меча. У другом сету је била виђенба клацкалица, Звезда је имала четири поена предности (14:10), потом је Партизан преокренуо и водио са 20:19, али је поново изузетно лоше завршио сет. Гости су у трећем сету имали вођство у првом делу (14:13), али је домаћин додао гас и на прилично убедљив начин стигао до заслуженог славља.

Звезду је предводио Милутин Нејић са 12 поена, док је Лазар Додић освојио један мање. Са друге стране је Милутин Николић освојио 14 поена за Партизан, међутим, Парном ваљку је недостајао још неко ко би преузео одговорност у тренуцима када су се ломила копља током меча.

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Гледалаца: 400
Судије: Зоран Радовановић и Роберт Леко.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић 2, Тадић 10 , Николић У. 1 , Нејић 16 , Додић 15 , Павловић5, Гмитровић , Стефановић. Нису играли: Мељанац , Николић А, Трифуновић (Либеро), Машуловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац
ПАРТИЗАН: Радовић 7, Копривица 5, Мариновић 7, Лекић, Хузејровић, Кисић 1, Петровић 5, Пековић (Либеро), Николић 21. Нису играли: Лекић, Ђорђевић, Цветковић, Пајевић. Тренер: Бојан Јанић.

Повезане вести

3 comments

Србин са Космета феб 11, 2020 at 10:16

Браво за победу над гробосима!
Али,ни у ОК не цветају руже,у доњем делу табеле,срамота за реноме и све нас којима је црвено – бела боја у срцу!
Нешто се чудно дешава у СД!

Reply
Ivan феб 6, 2020 at 21:27

Bravo! Čestitke igračima od srca!

Reply
Veteran Sever феб 6, 2020 at 20:28

Bravo… Gazi groblje…

Reply

Leave a Comment