Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Вече када су енергија и жеља победиле умор и снажни Панатинаикос

У среду од 19 часова у ‘’Штарк арену’’ стигао је вишеструки првак Европе Панатинаикос. Бреме фаворите често је у Београду било претешко, а тако је било и Панатинаикосу који је упркос шестој позицији на табели и сјајној форми устукнуо пред Црвеном звездом.

Црвено-бели нису приказали своје најбоље издање, а у толико је победа и већа. Најбољи шутери нису погађали, први плејмејкер није био у препознатљивом ритму, али и овог пута јединство на терену, велика енергија и жеља нису изостали. У таквим околностима и велики преокрет није изостао, Црвена звезда је победила резултатом 78:73!

Уочи почетка меча публика у ‘’Штарк арени’’ је поново имала прилику да види својеврсни аудио-визуелни спектакл у режији креативног тима КК Црвена звезда мтс. Из недеље у недељу код њих се рађа нова инспирација која оставља без даха публику, а тако је било и сада. Спектакуларни амбијент је захваљујући феноменалном 3Д мапингу био у настајању, а како је то изгледало можете погледати на следећем видео запису:

Спектакуларну победу црвено-белих са трибина је пратило 12.867 навијача и они су одиграли веома битну улогу у преломним моментима. Подршка није јењавала ни на ‘’минус 12’’ када су изабраници Драгана Шакоте губили корак за значајно одморнијим Панатинаикосом. Два дана након важне победе у дербију било је потребно наћи енергију за евролигашки тријумф и Звездаши су показали пут. У пракси то се огледало у завршници првог полувремена када је притисак са трибина био огроман чак и за преискусног Тајриса Рајса који је помислио услед звиждука са трибина да се један од судија огласио, али то није нови амбијент за Дејана Давидовца који се прикрао, уписао украдену лопту себи у статистику, а навијачима за обилату помоћ поклонио закуцавање у контранападу. Овај феноменалан потез заузео је седму позицију у Топ 10 најбољих потеза кола Евролиге:

Еуфорични амбијент који је тада настао испратио је црвено-беле у свлачионицу. Искусни Панатинаикос је узвратио у трећој четвртини, али подршка са трибина није јењавала. Мотивисани Кевин Пантер и велики повратник Стратос Перпероглу били су у ритму и држали Звезду у игри и својим минијатурама подизали атмосферу у дворани. А та публика била је веома битан фактор све до последњег звука сирене и у неизвесној завршници.

Познато је да један од најбољих дефанзиваца Евролиге Чарлса Џенкинса баш тај хук са трибина инспирише, а његова харизма и бескомпромисна борбеност су вечита инсипирација Звездашима да се појаве на паркету као шести играч у преломним моментима. Таква симбиоза довела је до тога да легитимни НБА играч Џими Фредет изгуби битку ‘’1 на 1’’ са Џенкинсом и да украдена лопта популарног Чарлија буде преломни момент на утакмици.

Када Црвена звезда има играча више на терену ниједан противник није несавладив. А, Звездаши су сигурно најбољи шести играч у Европи. То знају и противници, а ако су и заборавили Панатинаикос се у ‘’Штарк арени’’ подсетио како све то изгледа.

The post Вече када су енергија и жеља победиле умор и снажни Панатинаикос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment