Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле савладале Клек-Зрењанин

У оквиру 17. кола Супер лиге Србије за одбојкашице, девојке у црвено-белим дресевима дочекале су у хали УСЦ „Вождовац“ екипу Клека и оствариле важан тријумф у борби за што бољи пласман пред наставак такмичења.

ЖОК Црвена звезда : ЖОК Клек-Зрењанин 3:1 (22:25, 26:24, 25:22, 25:21)

Агилне Клечанке су веома мотивисано ушле у меч и повеле са 4:1. Почетну предност нису испуштале ни у даљем току утакмице. Савовићева се нарочито истицала у нападу, а либеро Богдановић је увек била на правом месту и хватала већину смечева звездиних одбојкашица. На резултату 17:11 за гошће, Владисављев је реаговао стандардном изменом: Ђорђевићеву и Ашоњу су замениле Таубнер и Симић. Енергична Симићева је унела живост у игру своје екипе, али се показало да је предност Клечанки била недостижна и сет је завршен на 25:22 за гостујући тим.

Симић и Таубнер су заиграле у почетној постави Звезде у другом сету. Блокерску дијагоналу су чиниле Делић и опорављена Вучићевић. Треба напоменути да Божица Марковић вечерас није била у саставу због здравствених проблема. Овога пута се ситуација променила у корист црвено белих. Звездине девојке су заиграле много сигурније, па је тренер гостујуће екипе на 11:4 за Звезду направио измену примача. Војнић-Пурчар је ушла уместо Миљевићеве, што није довело до промене резултата. Звезда је стигла до убедљивих 16:8. При резултату 18:13 за Црвену звезду, тренер Владисављев је одлучио да уведе у игру дијагоналу Ђорђевић-Ашоња. Гошће су се са три успешне акције приближиле на два поена при резултату 19:17 и то је најавило резултатски неизвесну завршницу. До 22:18 је Звезда дошла блоковима Ашоње и Делићеве, а Владисављев је затим увео Симићеву и Таубнер. Иако је Звезда прва дошла до сет лопте на 24:22, гошће се нису предавале. Други сет је завршен на разлику (26:24 за Црвену звезду) блоком Симићеве.

Поиграле су се звездине девојке живцима својих навијача и у наставку утакмице. До средине сета су гошће стално биле у благој предности, а онда је Делићева са три ас сервиса донела својој екипи предност од 16:12. Овим је изгледа покренула саиграчице, па је и Милуновићева постигла три поена за 22:15. Упркос томе што су гошће затим имале период добре игре, даље од двадесет другог поена у овом сету нису могле.

У, испоставиће се, последњем сету Владисављев се одлучио за Симић и Ашоњу као стартере. До половине сета се играло на поен, да бисе Звезда коначно одлепила на 18:15. Звезда је ову предност одржавала до саме завршнице. Делићева је имала неколико сјајних блокова. Симићева није дозвољавала саиграчицама опуштање, а за њу није постојала изгубљена лопта. Завршна два поена припала су коректору Црвене звезде, Ањи Ашоњи.

Црвена звезда вечерас није пленила игром, али је освојила три значајна бода.

У наредном колу звездине девојке ће гостовати екипи Визуре у градском дербију 18. кола.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛЕК-ЗРЕЊАНИН 3:1 (22:25, 26:24, 25:22, 25:21)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 200. Судије: Јована Вуковић и Милош Ракићевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 7, Степановић (либеро), Јековић , Симић 3 , Милуновић 19 , Ђорђевић , Ашоња 6, Тасић 23, Делић 8, Вучићевић 4. Нису играле: Цветковић ,Станковић (либеро), Аџић и Видојевић. Тренер: Александар Владисављев

КЛЕК-ЗРЕЊАНИН: Јеловац, Миљевић М., Џамић, Богдановић (Либеро), Деурић, Савовић, Миљевић Т., Раонић, Паловић, Праштало, Казимировић, Војнић-Пурчар. Нијсу играле: Зубац, Раонић, Павловић, Праштало и Вулетић. Тренер: Зоран Павловић

Повезане вести

Leave a Comment