Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јубиларни 10. пут у организацији Црвене звезде – АНГТ „Марко Ивковић“

КК Црвена звезда мтс организоваће 10. пут квалификациони Евролигин турнир за јуниоре. Он ће и ове године носити име трагично преминулог навијача Црвене звезде Марка Ивковића Јагоде.

Фебруар је месец који традиционално из године у годину окупља најталентованије јуниоре из свих делова Европе у Београду. У организацији КК Црвена звезда мтс, јубиларни 10. пут одржаће се јуниорски квалификациони турнир. И то није нимало случајно, из године у годину, АНГТ ”Марко Ивковић” подизао је лествицу квалитета организације, а бројне похвале из кровне организације Евролиге, као и феноменални утисци младих кошаркаша и тренера, најбољи су показатељ да је Црвена звезда увек радила врхунски посао у организационом смислу.

А, овај турнир готово по правилу био је место успеха црвено-белих јуниора који су из Београда добијали визу за Евролигин јуниорски Фајнал ејт.

Јубиларни 10. турнир АНГТ ”Марко Ивковић” одржаће се од 21.02. до 23.02.2020. године. у ”ФМП арени” у Железнику. Формат је такав да су екипе подељене у две групе.

Групу А поред домаћина Црвене звезде чине – Панатинаикос, Партизан Нис и Макаби из Тел Авива.

У групи Б смешетени су јуниори ЦФББ Париз, Цедевита Олимпија, Мега Бемакс и Асеко Арка из Пољске.

По две најбоље екипе из групе А и групе Б пласираће се у полуфинале које је на програму у суботу. Освајач турнира обезбедиће своје место на Фајнал ејту у Келну који се игра у време одржавања Фајнал фора за четири најбоље екипе у Евролиги.

Улаз у ”ФМП арену” је бесплатан.

Програм првог дана турнира:

21.02.2020.
10.00 Црвена звезда мтс – Панатинаикос ОПАП
12.00 Партизан НИС – Макаби
14.00 Цедевита Олимпија – ЦФФБ Париз
16.00 Асеко Арка Гдyниа – Мега

КК Црвена звезда мтс ће као и сваке године у најави овог турнира организовати конференцију за медије као и „sports conference“ (у форми округлог стола) а теме ће бити рад у спортској индустрији која је постала својеврсна привредна грана, као и актуелни тренутак спортског менаџмента. Такође, по први пут ове године биће организована и тренерска клиника, као и клиника за судије.

Осим бесплатног улаза, ТВ Арена спорт ће медијски партнер КК Црвена звезда директно преко својих платформи и у директним ТВ преносима пратити мечеве из ФМП Арене током три дана.

КК Црвена звезда мтс

The post Јубиларни 10. пут у организацији Црвене звезде – АНГТ „Марко Ивковић“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment