Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лигаСаопштења

Куда плови ова АБА лига?

„Одушевљени смо експедитивношћу АБА лиге“ и волели бисмо да се тако брзо одлучило од стране јединог легалног органа лиге, Председништва, око неодигране утакмице 13.кола у Подгорици. Ту одлуку чекамо већ више од 40 дана!

Одлука о казни нажалост сублимира све мањкавости и пропусте лиге ове сезоне, пуна је нетачних основних података, почев од датума и кола „спорне“ утакмице. Такође, одлука о казни је наведена интегрално што се никада у историји лиге није догодило, у њој су наведене чак и озбиљен неистине попут оне „ Да је један гледалац покушао да нападне судију“ а истина је да је тај судија покушао да удари гледаоца! О „допунама“ одлуке које су правно немогуће, а којима су покушане исправке бројних грешака – и да не говоримо!

И оно што је најважније: Ову казну у име АБА лиге је писао и донео дисциплински судија који није ни формално постављен на ту функцију током лета 2019.године због озбиљних правних пропуста због којих је КК Црвена звезда већ упутио тужбу надлежном суду у Загребу, са циљем да се допуне оснивачка акта лиге која нису мењана (уз незнање већине клубова) од 2015.године ??? Понављамо да је Саша Павличић Бекић лично у изрицању казне КК Црвена звезда за неодигравање утакмице 13.кола АБА лиге навео да „није надлежан“ а иницијални покушај кажњавања нашег клуба касније је „оборен“ и преиначеног од стране жалбеног већа!!!

КК Црвена звезда као сваки озбиљан клуб упутио је жалбу на ову казну из више разлога, о којима већ недељама информишемо кошаркашку јавност!

Кућа се гради од темеља, а АБА лига одавно није кућа свих клубова који су формално њени власници и управљачи, већ неколицине појединаца који би да је воде, али туђим новцем! Да би неко кажњавао неки клуб мора да је у складу са пропозицијама постављен на то место. Са жаљењем констатујемо да је и поред огромног ентузијазма и жеље да ради, господин Саша Павличић Бекић није формално постављен на место и позицију коју наводно „покрива“.

КК Црвена звезда још једном упозорава да је АБА лига на ивици пропасти јер једини орган који формално-правно постоји је Председништво АБА лиге. И прво што од тог тела очекујемо је да донесе коначну одлуку о утакмици 13.кола АБА лиге!

Клуб је као прву меру одговорио АБА лиги на ову „квази“ казну и покушај санкционисања нашег клуба преко сваке мере, и позива јавност да врло пажљиво прочита жалбу која је упућена у седиште АБА лиге. У њој ће се видети много већи проблеми који муче АБА лигу од пропуста на једној утакмици, међу којима су наводно и они који нису почињени, попут наводног напада на судију!

Такође, пошто смо у много чему били први и пример другима, очекујемо да у будућности сваки пропуст на свакој утакмици и образложење казне буду у истој форми и врло детаљни попут ове наводне казне која је изречена КК Црвена звезда. Да буде макар неке користи од овог „игроказа“.

Целокупну жалбу КК Црвена звезда мтс упућену АБА лиги можете прочитати ОВДЕ!

КК Црвена звезда мтс

The post Куда плови ова АБА лига? appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

nele феб 13, 2020 at 18:22

Mnogo znacajnije pitanje je kuda plovi ovakva KK Zvezda?! Liga ce moci funkcionisati i ovakva kakva je i sve ce biti u redu ako vi pobedjujete na parketu. Sigurno da ni prethodnih sezona Liga nije bila savrsena ali ste vi pobedjivali i sve je bilo u redu i finkcionisanje Lige vam nije smetalo! Ovo pljuvanje na samu Ligu vise govori da nesto nije u redu u samoj Zvezdi zato sto Srbi mnogo vole da krive druge za svoje sopstvene probleme.

Reply
Veteran Sever феб 12, 2020 at 23:34

Činjenica je da ABA liga nema isti aršin prilikom kažnjavanja… ali zašto? Pa, zato što će na udaru biti onaj klub koji non stop napada Ligu, funkcionere, pljuje sistem Lige, omalovažava je, priziva raspad te Lige koja JEDINA vodi u Evropu – naravno da će takvi biti na udaru. Ne misli valjda neko da će nas milovati, a mi ih pljujemo, prizivamo i proričemo raspad te Lige. Umesto da zbijemo redove u završnici, da igrači u miru treniraju i igraju – mi se trošimo u svađama, i Čović svojim saopštenjima i istupima puca sebi u nogu i našem klubu! Mani se predsedniče rata sa svima ili istupi iz lige i igraj neku šumadijsko-pomoravsku ligu sa Crnokosom, Studentom iz Niša i budi klub bez svrhe postojanja… Pretvori se u školu košarke i – ljuljaj Javore…P.S. A s kim je Čović u dobrim odnosima?? Da li zna neko? Većina ovde priziva Radonju, a na utakmici sa Grobljem Radonjić prolazi pored Čovića kao pored turskog groblja, nisu se ni pogledali, a kamoli pozdravili! Protiv Mege istovetna situacija sa Sašom Obradovićem… Pozdravlja, se sa Šskotom, Nešom Ilićem, Topićem i ostalima iz stručnig štaba, a Čovića zaobišao kao da je predsednk vazduh… Čović postaje teg oko vrata KK Crvena Zvezda!!!

Reply
Delija do Bola феб 12, 2020 at 22:44

Izađi bre na teren, bori se, nadigravaj i POBEDI! Šta samo navlačiš mržnju na Zvezdu, dosadili smo i Bogu i narodu sa napadima na sve i svakog.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 12, 2020 at 19:17

TO JE ONO STA JA STALNO PRICAM,SVI SU PROTIV ZVEZDE,KAZNJAVAJU ZVEZDU ZBOG OVOGA OK,STA JE SA grobljem,PRVO PORODICA COVICA STALNO KAD SU DOMACINI,PROTIV MEGE U GOSTIMA,PROTIV LOPOVA mila U ZADNJOJ UTAKMICI,PRED SVAKI DERBI KAZNJAVAJU ZVEZDE,PROTIV LOPOVA IZ podgorice ISTO SU ZATVORILI VISE OD 70 POSTO DVORANE SAD PROTIV OLIMPIJE ISTO,SAMO NAS KAZNJAVAJU,COVICU PUSTI NAVIJACE PROTIV OLIMPIJE DA VIDIMO STA CE DA NECE MOZDA DA NAS ISTERAJU IZ LIGE,DACE BOG DA NEMA VISE EVRO LIGE PA NEK LIGU IGRAJU CIBONA,KRKA,ZADAR I TAKVI SLICNI BEZ CETRI KLUBA IZ SRBIJE,IGOKEA I PLUS BORAC KOJI JE FAVORIT U ABA 2,TO JE POLA LIGE,DA VIDIMO STA CE,SRAMOTA I BRUKA STA SE RADI,RAZBIJENE GLAVE U podgorici,NISTA KAZNA,MA KLOSARI JEDNI IZ ABA LIGE,SEREM VAM SE U LIGU

Reply
marko феб 12, 2020 at 19:04

Uozbilji se Covicu , igraj kosarku , mani se vise mafijanja , nece vise niko da te trpi .Zvezdo kosarka se igra na parketu i samo na parketu.

Reply
dusan феб 12, 2020 at 20:03

tako je. da se manemo politike i drkanja. izadji, pobedi i cao.

Reply

Leave a Comment