Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Шакота, Штимац и Добрић пред Куп Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде мтс у четвртак 13. фебруара ће одиграти први меч на финалном турниру Купа Радивоја Кораћа.

Противник ће бити београдски БКК Раднички, а тренер Драган Шакота изјавио је пред овај меч да екипа мора да покаже респект према овом такмичењу.

– „Специфично такмичење према коме морамо да покажемо респект. У националном купу свим имају право да размишљају о трофеју, и то сам лично доживео још 1987. године када сам водећи екипу из Прве Б лиге стигао до трофеја у конкуренцији клубова који су на папиру били много јачи. Од тада сам научио да сваком противнику треба указати пуно поштовање. Такмичење јесте такво да ће се играти узастопне утакмице али за нас је то ове сезоне већ устаљена пракса да играмо у том ритму. Размишљамо само о Радничком и првој утакмици на турниру“, изјавио је Шакота.

Владимир Штимац прихвата улогу фаворита на папиру, али је и он подсетио на специфичност овог такмичења.

– „Изашли смо из тешког циклуса у коме смо одиграли чак 5 утакмица, а током уторка и среде ћемо покушати да се освежимо, опоравимо на првом месту јер имамо доста ровитих и болесних играча, и припремимо за почетак националног купа. Први меч је против београдског Радничког. На папиру смо фаворити, али имају неколико врло искусних играча и треба максимално опрезно приступити тој утакмици. Да се не понављамо сваке године, зна се у ком формату се игра Куп, три утакмице у 3-4 дана, али и могућност да се освоји трофеј. Идемо утакмицу по утакмицу, наш циљ се зна, али нисмо једини који желе трофеј и то у непредвидивом такмичењу какав је Куп Радивоја Кораћа.“

На сличан начин размишља и Огњен Добрић.

– „Куп Радивоја Кораћа је увек важан, али не треба заборавити да се играју три утакмице у кратком временском размаку, и као такав је увек специфичан и доноси изненађења. Имали смо врло напоран период иза нас, сада треба да се припремимо у ходу за нове изазове који нас очекују у наредних неколико дана. Не треба гледати много унапред, морамо једноставно да идемо утакмицу по утакмицу. Борићемо се, имамо наше циљеве, али имају их и други на овом турниру“, оценио је кошаркаш црвено-белих.

Повезане вести

Leave a Comment