Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Пеналџије из Тираспоља: „Самопоуздање је кључно“

Хладнокрвност, концентрација и одлучност у неизвесним тренуцима је оно што краси Звездине омладинце. Показали су то јуче у мечу против Шерифа, када су сви желели да изводе једанаестерце, али су на крају то само учинили Борисав Бурмаз, Алекса Матић, Урош Благојевић и Стефан Митровић и били „хируршки“ прецизни.

Одговорност као први извођач преузео је капитен Борисав Бурмаз.

Пробио сам лед као капитен и постигао погодак. Нисам имао трему, али сам био делимично изнервиран што нисмо меч завршили у 90 минута. Страх сам ставио са стране и знао сам да ћу бити прецизан са беле тачке. Морам да кажем да ми је драго што сам капитен ове екипе и што предводим феноменалан тим. Ниједна еккипа из Србије није успела да направи овакав резултат, тако да смо срећни што смо прошли даље – рекао је Бурмаз.

Катић је након тога зауставио једанаестерац Чеснокову, а одговорност је преузео заменик капитена – Алекса Матић.

Био сам сигуран да ћу погодити. Већ у глави сам одредио у коју ћу страну да шутирам, наместио лопту и погодио. Веровао сам у сваког играча који је шутирао пенал, као и у Катића који је одлично бранио. Мислим да је меч против Шерифа био такав да смо заиста били бољи ривал, да смо доминирали на терену и видело се да ће све да се заврши добро по нас – истиче Матић.

Још једна фудбалер уз Матића који је много напредовао од почетка сезоне је и леви бек Урош Благојевић. Момак који је најбоље утакмице у Црвеној звезди управо играо у Лиги шампиона за младе био је сигуран са беле тачке.

Сви смо подигли руке кад нас је тренер питао око извођења једанаестераца, јер верујемо у себе. Размишљао сам и пре утакмице шта бих радио да дође до пенала и нисам имао дилему око преузимања одговорности. Сви смо одиграли добар меч и ово је тимска победа. Утисак је да је требало још пре пенала да решимо питање победника, али може и овако – тврди Благојевић.

После Благојевића, одговорност је преузео и други бек, онај који шпарта по десној страни- Стефан Митровић.

Осећај пре извођења једанаестерца је невероватан. То се не дешава често и у таквим тренуцима се показује карактер. Узео сам лопту и био сам сигуран да ћу погодити – подвлачи Митровић, а промашај Игњатова који је уследио- донео је нашим бисерима пролаз у осмину финала Лиге шампиона за младе.

The post Пеналџије из Тираспоља: Самопоуздање је кључно appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment