Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

1/4 финале КРК: Звезда се рутински пласирала у полуфинале

На отварању четвртфиналног програма Купа „Радивоја Кораћа“, који се шести пут узастопно одржава у Нишу, Црвена звезда је без много проблема савладала екипу БКК Раднички, некадашњег великана са Црвеног Крста.

Иако резултат то не показује, наши кошаркаши су поново изузетно лоше започели утакмицу и у складу са скорашњом традицијом, од старта меча су били принуђени да јуре заостатак.  Раднички је искористио спор улазак у меч наше екипе па је тако после уводних пет минута стекао предност 18:6 односно 21:9. Тада Пантер узима ствари у своје руке и са 12 поена за око три минута проведих у игри веома брзо враћа Звезду у резултатски егал.

Звзеда је већ током друге деонице преокренула резултат, ношена Пантером и Џенкинсом. Џенкинс је у тим тренуцима имао своје добро познате минијатуре у дефанзиви, те је наша екипа постепено повећавала предност. У трећој деоници кошаркаши Звезде су ишли и до +28.

Остатак меча играчи наш екипе су искористили за нешто атрактивнију игру, с обзиром да Раднички није  снаге да парира више од једног полувремена нашем тиму.

У редовима Звезде бољи од осталих били су Пантер са 23 поена, Давидовац са 13,те Берон  и Гист са по 11 поена.

У полуфиналу наша екипа чека бољег из меча Мега Бемакс – Слобода Ужице, који се игра нешто касније вечерас.
Дворана: „Чаир”. Гледалаца: 4.500. Судије: Прпа, Нинковић и Чалић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Браун 3, Лазић 7, Берон 11, Јагодић-Куриџа 1, Оџо 2, Пантер 23, Давидовац 13, Добрић 9, Гист 11, Џенкинс 4, Симанић 7, Штимац 16.

БКК РАДНИЧКИ: Ваљаревић 16, Дунђерски 14, Перовић 4, Лучић 8, Петровић 5, Лазовић 2, Чепић 6, Пешић 4, Караџић 3, Николић 2, Павловић 3, Арсеновић.

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE феб 13, 2020 at 19:48

lorenzo je opet pobegao iz ludare..mesec dana covek je nenormalan

Reply
Србин са Космета феб 13, 2020 at 19:20

Прва четвртина ужасна,после је све дошло на своје место.
Лазић,Штимац добри,Давидовац одлично шутирао за три.Симанић и Добрић солидни.Гист онако,као да се буди.Треба без много напора добити напаљене розе играче и Милојевића,па свежи у недељу показати квалитет и освојити куп!

Reply
Veteran Sever феб 13, 2020 at 23:46

Dobrić i Simanić, uz Pantera najbolji, a ne soludni. DOBRIĆ jedan promašaj samo, 7 uhvaćenih lipti, Simana NBA blokade, NBA kucanja, NBA ulazi… Čuj, „solidni“… Šta više treba da urade da bi konačno imali bolji tretman kod izlapelog Šakote..Da hodaju po plafonu hale? A sad vidimo da se taj potcenjivački odnos prema ta dva momka preneo i na navijača. A to su dva jedina naša igrača kiji su NBA potencijal i na njima Zvezda može zaraditi pare. Treba ih samo pustiti da igraju, a ne da ih „krate“ i ubijaju im samopouzdanje. A palimo se se na neke islužene crnce!

Reply
Србин са Космета феб 14, 2020 at 01:14

Ни на крај памети ми није било да потцењујем играче,поготово Добрића и Симанића.Сви који читају коментаре знају да могу да им пружим само речи подршке и охрабрења.Мислим да су велики,до сада кривицом тренера,неискоришћени потенцијали и да треба да буду носиоци игре,а не по страни и епизодисти.

Reply

Leave a Comment