Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбалФутсал

Јована и Андријана у Литванији траже пут за Шведску

Женска футсал репрезентација Србије данас је сазнала имена противника у прелиминарној фази квалификација за ЕУРО 2021. Жреб у Ниону одлучио је да ће српске футсалерке почетком месеца маја у Литванији тражити пут ка наставку квалификационог циклуса.

Екипа селектора Дејана Мајеса сврстана је у групу „А“ прве квалификационе фазе где ће се са домаћом селекцијом Литваније и репрезентацијама Словачке и Северне Ирске борити за прву позицију, јер само она доноси пласман у главну квалификациону фазу. Евентуални успех нашим девојкама донео би изузетно тежак задатак у наставку квалификација. У директној борби за пласман на ЕУРО 2021. наше играчице ће се у групи „4“ састати са званичним европским шампионом Шпанијом, као и селекцијама Италије и Шведске, а тај квалификациони турнир биће одржан у Шведској. Треба напоменути да ће и из ове групе само првопласирана селекција изборити пласман на завршни турнир Европског првенства.

Јована Стојановић

Андријана Тришић

Европска смотра женског футсала 2021. године биће тек друго Европско првенство у историју. Шпањолке су 2019. године у португалском Гондомару стигле до историјске прве европске титуле савладавши у финалу домаћу репрезентацију Португала резултатом 4:0, а о супериорности шпанске репрзентације говори податак да су кроз квалификације, па све до шампиоснке титуле стигле са стопроцентним учинком примивши свега један погодак.
Андријана Тришић

Јована Стојановић

Наша селекција није успела да обезбеди пласман на претходно Европско првенство пошто је заустављена у квалификацијама. Српске футсалерке су тада главну кавалификациону фазу окончале са три пораза (Финска 2:8, Чешка Република 0:7 и Португал 0:11). Међутим, слика женског футсала у Србији је данас потпуно другачија. Захваљујући преданом раду селектора Дејана Мајеса и тренера Владимира Прше Јовановића наша селекција је знатно напредовала, а о томе свакако говоре и сусрети које је женска футсал репрезентација Србије новембра 2019. године одиграла са изабраном селекцијом Мађарске.
Јована Стојановић

Андријана Тришић

Данас, кључне играчице наше националне селекције чине чланице ЖФК Црвена звезда Јована Стојановић и Андријана Тришић. За очекивати је да управо њих две буду превага на страни нашег националног тима током прве фазе квалификација, а да затим у Шведској покажу зубе и у борби са најјачима, јер само у дуелима са реномираним селекцијама потенцијал и таленат прераста у квалитет.

– Распоред квалификационих група за ЕУРО 2021:

Повезане вести

Leave a Comment