Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Станковић: „Звезда увек игра на победу“

Тренерски деби на клупи Црвене звезде имаће Дејан Станковић у дуелу са Чукаричким који је на програму сутра од 14 часова и 30 минута на Бановом брду. Некадашњи капитен, а данас шеф стручног штаба нашег тима зрачио је оптимизмом пред меч.

 

– Једино очекивање које можете да имате у Црвеној звезди је – победа. Тако радимо, тренирамо и понашамо се. Ипак, морамо да гледамо и противника. Чукарички је добра екипа која има спој младих и искусних играче. Имају стабилност коју им је донео председник Обрадовић, направили су добар систем и очекујем надигравање. Играју висок пресинг, имају капитена Доцића који сјајно изводи прекиде, ту су Тедић и Шапић који то добро користе, ту је млади Видосављевић, затим Ковач који је Звездино дете и сви они ће имати мотив да се покажу против нас – истакао је Станковић и додао да не може да рачуна на Гајића и Томанеа који су повређени за овај меч.

Црвено-бели ће у наредна четири кола одмерити снаге са прва три пратиоца на табели.

– Имамо тежак распоред, али у сваком случају морате да играте са њима. Можда је и боље сад на почетку да одмеримо снаге. Такав је посао, тешко је спремати утакмице у низу, али је задовољство надигравати се са противницима који су у врху.

Вредним радом на припремама у Пафосу и Анталији, пажњу на себе скренули су млади фудбалери попут Николића и Гаврића, којима Станковић планира да пружи прилику.

– Клинци су искочили, а група их је прихватила јер су добри и поштени, а уз то одлично раде. Неко од њих ће почети утакмицу. Још увек имам дилему око двојице играча. Видећете какве таленте имамо, какав квалитет, вољу и жељу поседују. Они су богатство Црвене звезде.

Станковић истиче да постоји позитивна трема пред тренерски деби.

– Она мора да буде присутна. Све утакмице које сам у каријери играо са тремом и позитивним страхом сам одиграо одлично. Кад год сам потцењивао и био опуштен, био сам лош. Дебитовао сам пре 25 година за Црвену звезду и то је био јединствен осећај. Видећу како ће сутра бити, али постоји позитивна трема и волим тако да се осећам.

Шеф струке истиче да је још увек рано да се суди о његовим тренерским квалитетима.

– Упознаваћете ме кроз игру, однос према играчима, као и кроз ситуације на терену. Прихватам сваку критику и отворен сам да кажем шта мислим. Рано је да се суди после неколико пријатељских мечева. Сад креће првенство и такмичарски ритам. Морамо да покажемо зубе и приступ против сваког противника мора да буде исти- то је моја филозофија. Тиме поштујемо себе и ривала. На припремама смо играли у различитим формацијама, али то нема везе. То да ли имате једног, два или три нападача је мање важно, битно је само са каквом “главом” изађете на терен – подвукао је Станковић.

Повезане вести

Leave a Comment