Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

…ал` свако пролеће на Звезду мирише!!!

Једна двоипогодишња ера нашег фудбалског клуба је окончана. Пре тачно два месеца (15. децембра 2019. године) Чукарички је на стадиону „Рајко Митић“ био сведок последње фудбалске битке у црвено-белој опреми тренера који је на наш највећи стадион донео две шампионске титуле, два учешћа у групној фази УЕФА Лиге шампиона, као и пролећне европске битке након четврт вика. Владан Милојевић напустио је ужарену клупу црвено-белог фудбалског брода уписавши се у историју клуба као најбољи тренер још од оне бајковите 1991. године, а у суботу 15. фебруара Црвена звезда отвара једно ново поглавље за које се надамо да неће бити ништа мање успешније.

Интересантно је да и на овом новом почетку нашег клуба један од главних актера биће поново екипа са Бановог брда, а нови тренер Дејан Станковић неће имати ни мало лак задатак на свом новом дебију у најтрофејнијем српском клубу.

Током зимске паузе, као никада раније, у играчком смислу готово да није било турбуленција. Једини који је стигао на Топчидерско брдо је фудбалер из Обале Слоноваче Секу Саного, али због повреде он сигурно наредних месец и по дана неће бити на располагању тренеру Станковићу, док су са друге стране црвено-белу опрему раздужили Марко Марин и Милан Јевтовић који каријеру настављају у иностранству, док је црногорски интернационалац Никола Крстовић послат на шестомесечну позајмицу у наш развојни тим, екипу Графичара. Уз њих, мора се напоменути, да је нови тренер одлучио да више не рачуна на услуге тројице странаца Хезе Алберта Кањаса, Раџива Ван Ла Паре и Рибеиро Сантане Жандера. Велику похвалу од стране фудбалске јавности нови тренер је добио и због храбрости да неколико младих фудбалера лиценцира за такмичење у Линглонг Супер лиги Србије. Поред Његоша Петровића који је и јесенас често био на терену и Вељка Николића који је коначно уписао и прве минуте у сениорском саставу, тренер Станковић ће најозбиљније рачунати на Жељка Гаврића који се већ сада може сматрати сигурним у најбољих „11“, а о сениорским минутима могу да размишљају и голман Андрија Катић, Марко Конатар, Алекса Матић, Александар Лукић, Борисав Бурмаз и Илија Бабић.

Дуели две екипе увек су били неизвесни, а посебно се то односи на мечеве који су играни на Бановом брду. Томе у прилог говори и чињеница да од 20 мечева који су одиграни на стадиону ФК Чукарички, наша екипа је славила 12 пута, два меча су окончана без победника, док су бело-црни славили шест пута. Свакако је свима у сећању последњи сусрет две екипе на Брду који је одигран 20. априла претходне године у којем су црвено-бели након 19 минута игре имали предност од 2:0 головима Марка Марина и Ел Фарду Бена, да би у наставку сусрета Чукарички у потпуности преокренуо резултат и стигао до тријумфа 3:2.

На конференцији за медије тренер Дејан Станковић је истакао да има само две дилеме када је у питању састав тима, па сходно томе очекује се да црвено-бели на терен истрче у следећем саставу. На голу је сигуран нови капитен Милан Борјан. Марко Гобељић и Милан Родић сигурни су на бековским позицијама, док ће пар центархалфова чинити Милош Дегенек и Срђан Бабић, мада не би било изненађење да место заузме и Радован Панков. Креативни део тима требали би да чине Душан Јованчић, Милош Вулић и Вељко Николић. На десном крилу неприкосновен је Ел Фарду Бен, док ће на супротној страни заиграти млади Жељко Гаврић који је током припрема одушевио све у клубу. Најистуренији у нападу биће Ричмонд Боаћи који тренутно има предност у односу на Милана Павкова.

Црвена звезда у последњих 17 утакмица овосезонског шампионата улази са 11 бодова предности у односу на првог конкурента. Самим тим предстојећи сусрет не само да доноси три бода већ и психичку предност за целокупну екипу јер сутра ће сигурно на Брду бити доста емоција.

– Супер лига Србије, 21. коло:
Чукарички доо – Црвена звезда
Стадион: ФК Чукарички на Бановом брду
Датум: Субота, 15. фебруар
Почетак: 14:30h
Пренос: ТВ Арена спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment