Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Пораз у Краљеву. Следи Мини-лига за опстанак

У оквиру 18. последњег кола прве фазе БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде гостовали су у Краљеву екипи Рибнице. Сусрет је био од великог значаја за обе екипе због наставка такмичења пошто ће се и једни и други наћи у оквиру мини лиге која ће одлучити о будућим путницима у нижи ранг. Након велике борбе домаћа екипа је остварила тријумф чиме се борба за опстанак додатно компликује.

Рибница : Црвена звезда 3:1 (20:25, 25:23, 25:17, 25:19)

Добром игром у првом сету су одбојкаши Црвене звезде најавили да ће у најмању руку пружити велики отпор мотивисаној екипи Рибнице. Вођени искусним Владом Петковићем, који је потекао из Краљевачког клуба, наши момци су половином првог сета успели да направе значајнију разлику од три поена. Са друге стране мреже, противник је имао своје адуте: искусне играче као што су Радевић и Усиљанин. Ипак, Звезда је сигурним пријемом сервиса и дисциплинованом игром у пољу омогућила својим смечерима, пре свега Нејићу и Додићу, да поентирају. На крају је резутат првог сета означио убедљивих 20:25 за Црвену звезду.

И други сет је карактерисала веома уједначена игра оба тима. До 17:17 се играло поен за поен, да би Краљевчани са пар успешних напада стигли до 20:18. Са две узастопне грешке домаћих дошло је до изједначења. У неизвесној завршници се опет играло на поен. На несрећу, двадесет четврти поен је сервис грешком Црвене звезде припао Рибници, да би већ у наредној акцији Радевић успешним блоком закључио сет на 25:23.

Изједначење као да је дало крила домаћим играчима. При њиховом вођству од 8:4, Томислав Кукањац прави двојну измену: Петковић-Гмитровић и Додић-Стефановић. Краљевчани су додали гас и повели са 18:11. Поново је тренер Црвено белих покушао изменама (Мељанац је заменио Павловића, а Андоновић Тадића) да промени наметнути ритам, али без резултата. Играчи Рибнице нису попуштали и сет је завршен са 25:17.

Играчи Звезде се нису предавали ни у наставку, па је четврти сет донео нова узбуђења. Поново се велико искуство играча домаће екипе показало као одлучујућа предност. На 20:18 су коначно сломили отпор играча Звезде и рутински привели утакмицу крају.

Наредног викенда Црвена звезда ће у Београду, у првом колу Мини лиге, дочекати екипу Јединства из Старе Пазове.

Дворана: Нова Хала спортовa
Гледалаца: 350
Судије: Анђелко Поповић и Дарко Савић
РИБНИЦА: Радевић 10, Брборић (Либеро), Стефановић 11, Бегић 1, Вукмировић 9, Петрашиновић, Весић (Либеро), Скакић 17, Усиљанин 16. Нису играли: Миловановић, Пауновић, Гајовић, Пековић и Зечевић. Тренер: Бошко Мачужић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 9 , Николић У. 5 , Нејић 19, Додић 20, Павловић 6, Гмитровић 1 , Стефановић, Андоновић 1 . Нису играли: Николић А. и Трифуновић (Либеро). Тренер: Томислав Кукањац

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment