Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеОбавештења

Победа над Врбасом „чува“ друго место

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк савладале су екипу Врбас Медела у првој утакмици 15.кола Женске кошаркашке лиге Србије 63-61 (12-21, 15-10, 18-17, 18-13), у хали „Баскет Сити“.

Након тронедељне паузе услед обавеза репрезентације на квалификационом турниру за ОИ у Токију, наставио се шампионат Србије у женској кошарци. Веома неизвесна утакмица до самог краја, имали су гледаоци шта да виде. Гошће су пружиле велики отпор, имале и шут за продужетак, али је фортуна била уз црвено-беле. Повратак на паркет Милице Бојовић и Маше Јанковић је обележио сусрет.

Екипа Врбаса је преко тандема Прокић&Јанковић до средине првог периода стекла +6 (4-10), коју надоградиле серије 8-0, уз тројку капитена Анастасије Подунавац, што је их је довело до великих „плус 12“, 6-18. Милица Бојовић је тројком успела да спусти разлику испод десет поена уз звук сирене за крај првих десет минута, 12-21.

Друга четвртина је протекла у великим серијама на обе стране. Морале су много енергичније и чвршће да заиграју у наставку изабранице Драгана Вуковића, серијом 8-0 су дошле у резултатски егал, али су одбиле налет Врбашанке, искусни плејмејкер Дуња Гверо је убацила 5 од 10 поена у серији гошћи, уз две тројке, (20-31). Милина Мишељић је узвратила тројку и покренула серију 7-0 којом је Звезда стигла на 27-31 пред одмор између два полувремена.

Црвена звезда је смањила број грешака у организацији игре и изгубљених лопте, а серију продужила до 15-0 и стигла до првог вођства на мечу, 35-31. Тада је уследила права борба и резултатска неизвесност. Тас на Звездиној ваги у трећем кварталу била је Маша Јанковић. Против матичног клуба је одиграла први меч након дуже паузе због повреде и мини серијом одлепила свој тим, (39-33). Велику енергију у тим је унела и Хелена Ковачевић, две украдене лопте, два скока, поени, а Ивана Катанић доноси осам поена разлике, (43-35). Нису се гошће предавале, серијом од девет везаних поена вратиле су се у меч, а капитен Анастасија Подунавац је донела тотални преокрет и предност 45-48 пред одлучујућих десет минута.

Тројка Нађе Недељков, а затим и велики проблем за Звезду, пети фаул Маше Јанковић на средини последњег квартала при резултату 53-50. Оптерећење фауловима биле су и Катанић и Тешић (4), Милина Мишељић и Милица Бојовић су погађале из тешких позиција, али сваки пут би се екипа Благоја Ивића враћала у меч. Дуња Гверо је погодила нову тројку, затим је прецизна била Радојчин у транзицији, да би након промашене тројке Подунавац, Милица Бојовић донела пет поена залихе на уласку у последњи минут, (63-58). Уследила је тројка Мудреше, Звезда је погрешила, а Врбас имао напад за победу. Анастасија Подунавац је имала отворену позицију пред кошем, али није погодила зицер на полагању за продужетак, и победа је остала у Београду, 63-61.

Најефикаснија је била Милица Бојовић са 17 поена, ново дабл-дабл остварење капитена Иване Катанић – 12 поена, уз 14 асистенција, којим је крунисала своју 200, утакмицу у дресу Црвене звезде. Двоцифрене су биле Маша Јанковић (8ск) и Нађа Недељков са по 10 поена.

Црвена звезда је сачувала другу позицију пред гостовања у Нишу и Новом Саду. У среду је нови дуел, екипа Будућности у оквиру 15.кола WABA лиге стиже у Београд.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 12 (6ск 14ас 2блк), Чубра (3ск), Тешић, Вуловић 4 (3ск 1блк), Недељков 10 (4ск 2ас 2укл), Јанковић 19 (8ск 2укл 1блк), Ђокић, Митровић 2, Зечевић, Ковачевић 2 (2ск 1укл), Мишељић 6 (6ск 3укл). Тренер: Драган Вуковић. 

Повезане вести

Leave a Comment