Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Звездин трио у националној селекцији Србије

Женска фудбалска репрезентација Србије почетком месеца марта наставља квалификације за првенство Европе које ће се 2021. године одржати у Енглеској. Наше девојке такмиче се у квалификационој групи „Г“ заједно са селекцијама Аустрије, Казахстана, Северне Македоније и Француске.

У претходна четири одиграна сусрета репрезентативке Србије оствариле су половичан учинак. На старту квалификација савладан је Казахстан у Шимкенту резултатом 3:0. Током другог „репрезентативног прозора“ декласирана је селекција Северне Македоније у Скопљу 6:0, а затим је на нишком „Чаиру“ селекција селектора Предрага Гроздановића поражена од репрезентације Аустрије са минималних 1:0. Последњи квалификациони дуел женска фудбалска репрезентација Србије одиграла је у за нас незамисливој атмосфери пред више од 20.000 гледалаца у Бордоу против изабране селекције Француске. Сасвим очекивано наше девојке су претрпеле убедљив пораз од 6:0.

Женска фудбалска репрезентација Србије

Селектор Предраг Гроздановић је пред наредне репрезентативне обавезе одредио списак од 23 репрезентативке, а у групи одабраних нашле су се и три чланице ЖФК Црвена звезда. Поред већ стандардних Јоване Стојановић и голманке Саре Цетиње, после дуго времена одличном играма у црвено-белом саставу позив је заслужила и Андријана Тришић. С`обзиром да ће наше девојке након квалификационог сусрета са Северном Македонијом који је на програму 6. марта на главном терену Спортског центра ФСС-а у Старој Пазови, четири дана касније одиграти и пријатељски сусрет са репрезентацијом Белорусије у турској Анталији, може се очекивати да све три чланице „Вучица“ добију прилику да заиграју у дресу са националним грбом и тиме се наметну селектору за следећа репрезентативна окупљања.
Јована Стојановић

Сара Цетиња

Андријана Тришић

Након објављивања списка репрезентативки селектор Гроздановић је за сајт Фудбалског савеза Србије изјавио:

– „Оно што нам је важно јесте да нисмо имали кадровских проблема приликом састављања списка. Надамо се да ће све девојке бити здраве како би поново обрадовали нацију и поновили резултат из првог меча са Северном Македонијом када смо победили у Скопљу. Ослонили смо се на проверене снаге, играчице које су већ биле на списку, уз две нове, млађе девојке, све са жељом да освежимо селекцију и пружимо прилику новим играчицама. Оптимиста сам што се тиче меча са Северном Македонијом, девојке су старије, искусније за годину дана и надам се да ће поновити добру партију из првог дуела.“

Селектор Предраг Гроздановић и стручни штаб репрезентације Србије

Селектор је говорио и о младим играчима, као и о значају позива под националну заставу:

– „Имамо стандардне фудбалерке које играју у иностраним клубовима, а ако бих морао да неког издвојим, нека то буде Алегра Пољак која је после две утакмице у Старој Пазови добила позив и сада игра у Шпанији. И остале играчице наступају углавном у иностраним клубовима, играју стандардно и на високом нивоу. Сада смо позвали, примера ради, Ивану Трбојевић која игра у Грчкој, па Андријану Тришић из Црвене звезде, желимо све да видимо и проверимо. Увек ћемо позивати једну или две нове девојке, како би имали увид у један шири списак и форму свих потенцијалних репрезентативки.“

Од великог значаја би било да српска фудбалска јавност препозна прави тренутак и у великом броју подржи наше репрезентативке у предстојећем дуелу са Северном Македонијом јер сви наведени сусрети представљају само увертиру за одлучујући дуел који ће наше девојке одиграти против изабране селекције Аустрије.

Повезане вести

1 comment

Зоран Филиповић феб 27, 2020 at 22:02

То су сјајне вести!

Reply

Leave a Comment