Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Са Станковићем смо добили нову енергију и нову страст“

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић боравио је у Бањалуци где је гостовао на бањалучкој телевизији „Елит“.

На почетку се нашалио да га овог пута нико не слика, јер прошлог пута у истом граду је настала слика на којој су биле и вође навијача Партизана, те је касније Терзић био прозиван од стране навијача Црвене звезде на кошаркашкој утакмици.

– „Рекао сам данас када сам дошао у Бањалуку: Немој да ме нико ни са ким слика, не знам ко стоји иза тога“, насмејао се Терзић и додао:

– „Шалим се, драго ми је што сам у Бањалуци, свестан сам шта значи Звезда овом народу у Републици Српској и поносан сам што сам добио признање. Што се тиче фотографије, био је неспоразум који је превазиђен, поготово зато што је повод тог мог доласка 9. јануара у Бањалуку био нешто најсветије, без обзира на то коме припадамо – Звезди, Партизану… Били смо на прослави Дана Републике Српске, десила се случајно та фотографија и надам се да тих неспоразума више неће бити. Није нам требала ни та фотографија, нити ти неспоразуми. Важно је да је све то превазиђено и да се окренемо будућности“ – додао је Терзић.

Потом је причао о новом тренеру Дејану Станковићу и актуелном моменту у Звезди од одласка трофејног стручњака Владана Милојевића.

– „Са Дејаном Станковићем смо добили оно што смо и очекивали. Нову енергију и нову страст. Све оно што је преживео у једној од најјачих лига на свету као играч покушава да преточи овде код нас. Тек је прва утакмица, навијачима је рано да оцењују вредности овог тима. Оно што сам се уверио, јер сам био на припремама са њима, је да су играчи прихватили његове захтеве и филозофију. Дејан је за мене позитивно изненађење, као почетник је успео да пренесе филозофију на играче. Наметнуо се као ауторитет, са јасним захтевима шта се од играча очекује. Видело се то и на мечу против Чукаричког. Играли смо висок пресинг са много трчања. Захтеван је и што се тиче физике и тактике. Навијачи морају да знају да ће бити и падова, али морамо да га подржимо и када крене лоше. Ја се надам да до тога неће доћи и да ћемо да издоминирамо“ – поручио је на почетку разговора Звездан Терзић.

Терзић је истакао да очекује пуно од играча из омладинске школе.

– „Много улажемо у омладинску школу, између 3,5 и 4 милиона евра. Први тим Црвене звезде је подигао захтеве и није реално да дечаци из омладинске школе дођу у тим који жели да игра сваке године у Лиги шампиона. Због тога смо као међустаницу убацили Графичар. Ту морају да очврсну и дођу спремни у први тим. Убеђен сам да ћемо дугорочно имати много бенфита од те сарадње. Успеси које прави омладински тим показују да смо на правом путу. То је сјајна генерација играча рођених 2002. године. Показали су квалитет против Тотенхема, Бајерна, Олимпијакоса, Шерифа. Верујемо у ту генерацију, а посебно верујем у наредне генерације. Посебно ону од дечака рођених 2003. године, јер од тог тима Звезда много очекује.“

Ипак, није ни све идеално у Звезди, па је тако у летњем прелазном року промашено са пуно странаца и биле су то погрешне инвестиције.

– „Не бих се сложио. Када сам довео Владана Милојевића и Митар Мркелу у клуб дао сам им потпуну аутономију у избору играча. Они су донели Црвеној звезди Лигу Европе, две Лиге шампиона и нико не може да каже да су играчи који су они довели промашај. Склони смо лаком карактерисању људи и играча. Не могу да се сложим да су Кањас, Томане и Гарсија, момци који су имали велики удео у пласману у Лигу шампиона, Звездини промашаји. Донели су Звезди 20 и нешто милиона евра.“

Навијачима посебно боду очи Жандер и Ван Ла Пара.

– „Жандер је на појединим мечевима био наш најбољи играч. Гарсија је голом против Јанг Бојса донео Звезди. Милојевић је много рачунао на њих, дошао је нови тренер коме се не уклапају у филозофију. Они су пажљиво скаутирани од стрране Милојевића, помоћника Косановића и директора Мркеле. Имали су завидну каријеру пре Звезде.“

Пре две сезоне Ричмонд Боаћи је продат у Кину, а сада би исто могло да буде и са Милошем Дегенеком.

– „То су најуспешнији пословни потези Звезди. Дегенека смо довели за 200.000 евра из Јапана, а продали га за 4.000.000 евра. Затим смо га вратили за 1.500.000 евра, и већ имамо понуду од три милиона евра. Све је у Кини стало због коронавируса. Боаћија смо довели за нулу, продали смо га за 5.500.000. Дакле, више пута смо зарађивали на њима. Прошло је време када су играчи остајали у клубовима по шест или седам година. Такав је данас бизнис“ – објаснио је Терзић.

Повезане вести

5 comments

GDE SU PARE феб 20, 2020 at 15:38

GDE SU TI SILNI MILIONI OD LIGE SAMPIONA ????

Reply
Gogi феб 19, 2020 at 17:23

Terzinjo ugazite grobarsku sektu i osvojite trecu uzastopnu titulu a moze i dupla kruna i onda opet napad na LS/LE i da se sledece sezone ide na cetvrtu uzastopnu titulu i tako iz godine u godinu,titula za titulom a uz njih sto vise kupova i Evropa da ugasimo crne sektase,doslo je vreme za naplatu za onih njihovih 6 titula,vratiti sa kamatom!

Reply
Loooka феб 19, 2020 at 16:59

Zašto se ograđuješ i izvlačiš iz th transfera navodeći da su kao oni birali i dovodili, je li nam opet vrijeđaš inteligencije misleći da smo budale? A ti si tu najviše omrsio brk. Pa tebi vie ne vjeruje ni moj prvi rođak koji je krenuo u srednju.

Reply
Vukašin феб 19, 2020 at 12:44

MARŠ iz Zvezde!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 19, 2020 at 12:17

lopino prevarantska..nemas m.uda da kazes da si sve promasaj do promasaja doveo da bi se ugradio u transfere i ponizio si milione zvezdasa..djubre jedno..cudi me da te Dzaja nije naucio kako se krade a da se ne osteti klub

Reply

Leave a Comment