Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Јелић: „Омладинци имају карактер победника“

Омладинци Црвене звезде остварили су историјски успех и пласирали се међу 16 најбољих јуниорских тимова у Европи елиминисавши Шериф после бољег извођења једанаестераца (4:2), а у наредној рунди чека их изазов у виду данског Мидтјиланда. Главни тренер Омладинске школе Никола Јелић истиче да је клубу и даље приоритет формирање играча за први тим, али да уз то јуниори бележе феноменалне резултате.

Нема лаких противника у овој фази такмичења. Показали смо у групној фази да можемо да играмо са сваким противником, независно од имена, рејтинга и земље из које долази. Специфична је ситуација јер се у већини земаља игра првенство, док је код нас пауза. Морамо да обратимо пажњу на сваки детаљ, а то је управо оно што Ђорђевић заједно са стручним штабом ради. Фокусираћемо се на нашу игру и наш квалитет и надам се да ћемо уз подршку навијача успети да се пласирамо у други круг – каже Јелић.

Улазак у 16 најбољих омладинских селекција у Европи наглашава као велико достигнуће.

– Велики успех за нас. Утисци су се мало слегли, па сад реалније можемо да сагледамо ствари. Добро смо одиграли против Шерифа и била би штета да нисмо прошли у осмину финала. Нисмо постигли гол до пенала, иако смо заслужили, али смо захваљујући знању и срећи прошли даље. Наметнули смо наш стил игре, добро смо их анализирали и све то може да се види и кроз статистику. Без обзира на све, ми имамо пут од ког не одустајемо и данашњи дан не би био ништа другачији све и да смо испали и завршили такмичење у Лиги шампиона за младе.

Открива Јелић колико је тешко било скаутирати првака Молдавије.

– Одрадили смо одличан скаутинг и изненадили све у Молдавији. Било је врло тешко анализирати Шериф, јер су они блокирали све утакмице на интернет платформама. Међутим, ми смо познати као сналажљив народ, тако да смо успели путем наших канала да обезбедимо све њихове утакмице из Европе и првенства и одрадимо сјајан посао. Захвалио бих се свима којим су нам помогли.

Вера у децу је кључна ствар, а наши омладинци су имали подршку свих структура у клубу, чак и када није све било сјајно.

Веровали смо у ову децу и када су имали проблеме са адаптацијом и привикавањем на Црвену звезду. И тада смо знали да имају квалитет. Када су изгубили од Тотенхема у Лондону, ни тада нисмо почели да сумњамо у њих. За ове успехе заслужни су сви у стручном штабу, као и Младеновић и Цвјетићанин. Ми смо и прошле сезоне добро играли, али смо освојили само бод. Ове сезоне смо богатији за то искуство и то се види на терену. Показали су дечаци од чега су саткани, имају карактер победника и уверили све да су будућност Црвене звезде

О фудбалском знању наших талената рођених 2001. и 2002. године је све познато, али све више похвала стиже и о њиховим људским квалитетима.

Фудбалски квалитети су неоспорни. Међутим, истакао бих један детаљ после утакмице са Шерифом, када нам је делегат пришао и честитао. Дечаци су после меча очистили читаву свлачионицу и тако показали пре свега добро васпитање које носе из Црвене звезде – подвукао је Јелић.

The post Јелић: Омладинци имају карактер победника appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment