Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Сензационална победа црвено-белих кошаркашица

У оквиру 16. кола регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде Комбанк дочекале су лидера регионалног такмичења екипу Будућност Бемакс из Подгорице. Након велике борбе свих 40 минута црвено-беле девојке су стигле до сензационалног тријумфа остваривши четврти тријумф у овосезонском регионалном такмичењу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк : Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица 75:70 (19:15, 18:18, 18:19, 20:18)

Српски шампион против ривала и једног од највећих фаворита за шампионски пехар ВАБА лиге одиграо најбољу утакмицу у сезони и прекинуо низ лидера региона од 13 узастопних победа.

Црвено-беле су након дужег периода биле у првој петорци, комплетној. Нина Деурић и Маријана Зукановић су и даље повређене, Невена Наумчев је у процесу опоравка, док је за Тамару Чорто и Катарину Дешић сезона завршена, нажалост. Проблем за ростер Црвене звезде представља и повреда рамена Тамаре Чубре на мечу против Будућности, за коју ће се након прегледа утврдити степен.

Звезда је од првог минута била у константном вођству, контролисала ситуацију на паркету, и играла са великом дозом самопоуздања. Након почетне поен за поен игре, уследиле су поени у серијама. Звезда је серијом 8-0, уз тројке Катанић и Недељков, стигла до предности, Будућност узвратила са девет везаних поена, а Звезда завршила први период игре мини серијом 5-0, уз нову тројку Иване Катанић, за 19-15 на крају првих 10 минута.

Средином прве четвртине Тамара Чубра је након мање од 30 секунди на паркету услед дуела са Николином Џебом добила жесток ударац у раме од стране центра подгоричке екипе и репрезентације БиХ, и није била у могућности да настави утакмицу. Сличан сценарио виђен је и у Краљеву када се повредила Николина Деурић након намерног ударца Американке Кимберли Пјер Луис у блоку.

Одлична игра у дефанзиви Црвене звезде током већег дела сусрета, која је на моменте изостајала услед велике енергетске потрошње, била је заслужна за предност шампиона Србије. Будућност је преко Мине Ђорђевић одржавала прикључак, Александра Катанић је у свом стилу организовала игру, а капитен Николина Бабић успевала погоди у тренуцима када нису њене саиграчице имале решење за Звездину одбрану. Серијом 7-0 на 2.40 до краја првог полувремена Будућност је имала +5 (28-33), и било је тешко поверовати да та екипа са таквим избором шутера неће поентирати до краја. Звезда је чврстом одбраном потпуно одсекла Бабићеву, а сјајну ролу одиграла је Маша Јанковић и погађала када је било потребно. Звездину серију 9-0 употпунила је тројком из корнера Нађа Недељков, која је била бржа од сирене, након лепо изграђене акције и брзог протока лопте за 37-33 после двадесет минута игре.

Почетак трећег квартала донео је наставак серије српског шампиона до коначних 13-0 (41-33), а Будућност је ушла у проблем са фауловима, Патриција Бура је имала 4 фаула, Николина Џебо 3. Звезда је у неколико наврата имала максималних +8, након поена Милице Бојовић и Нађе Недељков, а бивши капитен Црвене звезде Александра Катанић је мини серијом 5-0 оставила наду лидеру регионалног такмичења да може до преокреат у одлучујућој четвртини, 55-52.

Мина Ђорђевић је приближила, а након дужег периода Будућност је после поена Николине Бабић успела да поведе 57-58, међутим Звезда је одбила налет поенима Недељкове са линије пенала. Преломни моменти меча догодили су се средином последње четвртине. Није задрхтала рука шампионкама. Капитен Ивана Катанић је са две везане, веома битне тројке, једна на истеку напада при резултату 59-58, донела Звезди пет поена залихе, а Маша Јанковић крунисала одлично издање трећом веазном тројком за црвено-белог шампиона, 70-62. Подгоричка екипа је ушча у нервозум без решења у нападачкој опцији, Звезда одиграла одличну, храбру одбрану када је било најпотребније, добро градила кош и мирно ушла у пенал завршницу. Маша Јанковић је добила пету личну грешку у финишу, поене Живковићеве и Мине Ђорђевић анулирала је Нађа Недељков, а Ивана Катанић била сигурна са пенала са четврту регионалну победу у сезони. На крају, Бабићева је успела да снизи минус са пенала и постави коначних 75-70 за шампиона Србије.

Звездин капитен је био близу новог трипл-дабл учинка. Најпродуктинији појединац је убацио 22 поена, уз 12 скокова и 8 асистенција! Пратила је Маша Јанковић са 19 поена, Милица Бојовић и Нађа Недељков су убациле по 14.

У суботу Звезда путује у Ниш на дуел домаћег шампионата против Студента, а у претпоследњем колу WABA лиге следи дуел у Загребу против Трешњевке.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 22 (12ск 8ас 3укл), Чубра, Тешић, Вуловић 2, Недељков 14 (4ск 4ас 5укл), Јанковић 19 (3ск 1укл 1блк), Бојовић 14 (5ск 2ас), Митровић 2, Зечевић, Спасовски, Ковачевић, Мишељић 2 (5ск 3ас). Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

1 comment

Petak trinaesti феб 20, 2020 at 14:52

Bravo devojke!!!! Tako se bori za dres

Reply

Leave a Comment