Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Европски шампион у Београду

У оквиру 25. кола Евролиге у београдску „Штарк Арену“ стиже владајући европски шампион. Екипа ЦСКА из Москве је традиционално један од најнезгоднијих противника Црвеној звезди која је у 8 до сада одиграних евролигашких мечева против московљана славила само једном.  Из меча одиграног 29. децембра 2016. свима је у сећању остала сцена када Димитрис Итудис након 4 минута игре, при вођству Црвене звезде од 11:0, мења целу петорку своје екипе. Много воде је протекло Дунавом и Москвом од тада, у црвено – белом дресу су и даље само Лазић и Добрић (који због повреде неће играти месец дана) док су у екипи ЦСКА још увек Антонов, Кулагин, Воронтсевич и Курбанов.

Уочи меча са ЦСКА своја очекивања изнели су тренер Црвене звезде Драган Шакота и играч Дејан Давидовац.

„Долази нам првак Европе, велики изазов и част за нашу екипу. За разлику од нас, ЦСКА није играо национални куп, што значи да су имали времена да се консолидују након пораза који су доживели, и који им је прекинуо добру серију. Црвена звезда са друге стране није прекидала са играњем утакмица и остала је у такмичарском ритму и сада је тешко предвидети коме ће више пријати ова утакмица у петак. Оно што је сигурно очекује нас утакмица са врхунском екипом, улазимо полако у завршницу такмичења, свако има своје амбиције и сада свака утакмица постаје важна за све, па и за нас који имамо своје амбиције и жеље.“ рекао је тренер црвено-белих Драган Шакота.

„Очекује нас још једна тешка утакмица у низу а противник најтежи могући актуелни првак Европе. И ове године имају врхунску екипу, имали су довољно времена да се освеже, нису имали утакмица у претходне две недеље практично, и сигурно мотивисани и одморни долазе у Београд. Са друге стране, ми смо се окренули новим обавезама, очекује нас још практично најмање 40-ак утакмица до краја сезоне, од тога најмање 10 у Евролиги. Овакве утакмице су изазов и сигурно да имамо огромну жељу да одиграо добро и саавладамо екипу ЦСКА“ истакао је Дејан Давидовац.

Импресије пред гостовање у Београду изнео је и тренер гостију Димитрис Итудис.

Звезда је увек тежак противник, посебно код куће са 20.000 навијача који праве сјајну атмосферу. Своје амбиције су показали на тржишту, променили су тим драстично. У поређењу са првом рундом имају Пантера, главног скорера, додали су Лукаса, имају Јагодић Куриџу, Штимац се вратио… Потпуно другачији тим, тим који се бори и игра јаку одбрану. Тимови из других земаља су играли националне купове, ми нисмо, мада смо имали Ол-стар и многи су играли тамо. Дали смо играчима одмор, али у наредна четири дана смо радили одлично. Сви су ту осим Мише Кулагина који није имао среће са повредом“ рекао је Итудис.

Сигурно је да изабранике Драгана Шакоте очекује тежак посао. ЦСКА је тренутно 4. на табели и боре се да задрже место које доноси предност домаћег терена у плеј офу. Звезда је на 10. месту са само једном победом мање од Арманија који је у зони плеј офа. Дест утакмица пре краја лигашког дела такмчења све је и даље отворено па би победа над владајућим европским шампионом била додатни импулс играчима Црвене звезде пред завршницу Евролиге. Да ли су до ње способни доћи тешко је рећи јер смо сведоци игре која се креће од сумрака до свитања не само од утакмице до утакмице него и од четвртине до четвртине истог меча.  Надајмо се да ће утакмица са ЦСКА донети почетак (позитивног) континуитета у игри нашег тима. Време је.

– Евролига, 25. коло:
Црвена звезда мтс – ЦСКА
Дворана: „ Штарк Арена“
Датум: Петак, 21. фебруар
Почетак: 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment