Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Спортска конференција 2020: Округли сто за решење проблема

КК Црвена звезда мтс сада већ традиционално организује Спортску конференцију, као по правилу у току или уочи АНГТ ”Марко Ивковић” чији је организатор већ десет година узастопно. Конференције су увек имале за примарни циљ едукацију младих људи, превасходно студената који већ сада граде своје каријере у спорту. Тако је било и овог пута, са малом разликом јер је кроз концепт ”округлог стола” договорено да Црвена звезда мтс буде везивно ткиво између представника компанија које свој капитал улажу у спорт и представника медија који су велики фактор у свакодневном спортском животу.

Менаџмент КК Црвена звезда мтс био је посредник у разговору људи који свакодневно улажу велики напор да би спорт на овим просторима имао подршку какву заслужује, али који се у свом раду суочавају са бројним проблемима. А када неко има проблеме, лакше их решава уз праве пријатеље и менаџмент црвено-белих је имао баш ту улогу – да се пријатељски постави и буде посредник између клупских партнера и медија.

Концепт је био прилично опуштајући што је довело до тога да се поведу бројне дискусије и да се потпуно отворено поприча о свему. Мала Евролигина лопта у рукама директора клуба Филипа Сунтурлића који је кроз увод поздравио све званице почела је да се добацује од стола до стола. То је додатно опустило атмосферу и испоставило се да је пун погодак концепт да онај ко прихвати лопту има реч.

Дискусију су усмеравали људи из менаџмента Црвене звезде мтс, маркетинг менаџер Јанко Станковић, евент менаџер Вук Стевановић и ПР менаџер Игор Вујичин, а све то уз помоћ модератора конференције Александра Симића. Прва покренута тема био је рад система какав је Црвена звезда и усклађивање организационе структуре у складу са стандардима Евролиге које је успешно спроведено током минулог лета. Такође, упућивање партнера клуба и медија у свакодневни рад бизнис и спортског сектора клуба са Малог Калемегдана.

Затим, друга тема била је намењена партнерима клуба који су говорили о потешкоћама, али и бројним успесима које су остварили у спорту. У фокусу је логично био рад са Црвеном звездом и колико је успешна била мисија да кроз огромну базу навијача добију потенцијалне купце за свој бренд.

Менаџмент клуба КК Црвена звезда мтс је у трећој фази овог догађаја говорио о пројекту на који је посебно поносан, а то је ИДЕА Звездаш јуниор програм који је довео до тога да традиционално најмање попуњена Д трибина на утакмицама Црвене звезде буде место окупљања младих Звездаша, али и осврт на активације и атрактиван садржај мимо самог паркета на свим утакмицама црвено-белих.

Последња, али не и најмање важна тема била је медијска слика Црвене звезде, али и свих партнера који се везују уз клупски бренд. У оквиру тога, отворила се и дискусија о положају жена у спорту.

Представници клупских партнера који су заузели своје место за округлим столом били су: Никола Рисимић и Драган Квачановић из Телеком Србије, Маја Марковић из Дунав Осигурања, Душан Симеоновић из компаније „Mediacom“ која заступа „Old Spice“, Ксенија Димовић из компаније „Hell Energy“, Јово Карановић са Факултета за Спорт и Бранислав Матић из „Fittopia“.

Као представници медија ту су били – Небојша Тодоровић са портала Нова.рс, Никола Стојковић са портала Моцарт Спорт, Јелена Медић из Блица и Нина Колунџија ТВ лице Прве. Специјални гост била је директорка клуба са великом традицијом, али који се нажалост суочава са великим организацијским и финансијким проблемима, али који је био највеће изненађење недавно одржаног Триглав Купа Радивоја Кораћа Марија Кесић.

БКК Раднички и Црвену звезду мтс вежу многи контакти. Самим тим што је директор Црвене звезде Филип Сунтурлић бивши играч Радничког, исто као и бивши тренер Милан Томић који је играо за Раднички. С тога, односи су засновани на пријатељству – истакла је Марија Кесић, а затим додала:

Ова конференција је била веома корисно да ми из мање популарних клубова видимо како функционишу велики клубови и да ми пробамо да то употребимо на нашем нивоу. Свака част на организацији и волела бих да имамо чешће овакве размене мишљења – рекла је директорка БКК Радничког са Црвеног Крста.

И то је била суштина, едукација и вредни савети како један посрнули гигант какав је БКК Раднички може да се врати на стазе старе славе. Међутим, није само Марија Кесић имала користи од оваквог вида пословног дружења, а да је тако потврдила је и Ксенија Димовић из компаније „Hell Energy“ чији је пут веома инспиративан за све младе волонтере који почињу да граде каријеру у Црвеној звезди мтс:

Пре свега била сам волонтер у КК Црвена звезда мтс студирајући ФОН. Како се завршила та пракса остала сам у добрим односима са свим запосленима. Након што сам се запослила у компанији „Hell Energy“ били смо решени да се наша сарадња настави и испоставило се савршено. Производ који имамо везан је за људе који су активни и била је супер идеја да се спојимо са спортистима – истакла је Ксенија Димовић, а потом додала:

Конференција је била сјајна јер смо имали могућност да разменимо искуства ми из спонзорских компанија са медијима и људима из КК Црвена звезда мтс. Волела бих да направимо овако нешто и у нашој компанији – рекла је Ксенија.

Компанија Телеком Србија дуги низ година је уз КК Црвена звезда мтс и велики је фактор у свим успесима црвено-белих. Резултати ове сарадње су јасни показатељ доброг рада, али и добрих односа које гаје Црвена звезда и њен називни спонзор. Један од људи који су заслужни што је сарадња толико успешна јесте Никола Рисимић који је дуги низ година уз црвено-беле:

Када сам почео да радим у компанији Телеком Србија. Један од првих пројеката који ми је додељен био је управо са КК Црвена звезда који имао спонзорски назив Телеком. Ово је први округли сто на ком сам приуствовао и захвалио бих се клубу на позиву. Било је веома корисно јер смо успели да разменимо искуства са медијима, осталим клупским спонзорима и самим клубом. Верујем да ће нам ово много помоћи у даљој сарадњи са клубовима и медијима – рекао је Рисимић.

Један од новинара који дуги низ година прати КК Црвена звезда мтс и који иако је веома млад има богато искуство не само у спортском новинарству, већ у спортској индустрији је Небојша Тодоровић који је од недавно на позицији заменика уредника портала Нова.рс. Он је говорио више о сарадњи са клубом са Малог Калемегдана.

Радом у многим медијским кућама имали смо сарадњу која је била на обострано задовљство изврсна. Могу да истакнем да су људи из КК Црвена звезда задужени за медијски и маркетиншки део раде свој посао максимално професионално и увек је наш однос функционисао како треба – рекао је Тодоровић, а потом додао:

Бићу слободан да кажем испред медијског дела да смо заиста уживали у овој Спортској конференцији и надам се да смо својим излагањем допринели дискусији. Надам се да ће овакве конференције бити чешће организоване јер мислим да је веома корисно и за клуб, медије и спонзоре – истакао је Небојша Тодоровић.

Добро познато ТВ лице које годинама активно учествује у спортском животу, не само Црвене звезде него је готово неизоставни део и свих великих спортских успеха српских спортиста, била је још један гост ове манифестације. То је Нина Колунџија, новинарка ТВ Прва која је говорила о вишегодишњој сарадњи са клубом са Малог Калемегдана.

Као новинар пре свега на порталу Б92, затим на радију и телевизији и сада на телевизији Прва већ дуго година сарађујем са Црвеном звездом. Веома ми се допао овај концепт ”округлог стола” јер смо на једном месту имали прилику да чујемо мишљење са једне стране клуба, затим нас медија и спонзора или како се називају у иностранству клупских партнера. Често смо остајали ускраћени за неке одговоре и остајале су недоумице, а овде смо многе ствари могли да питамо једни друге и да можда дођемо до заједничког решења и компримса у нашем раду. С обзиром на то да имам у плану да у будућности промовишем женски спорт, овај вид комуникације би ми и те како помогао у томе – истакла је Нина Колунџија.

КК Црвена звезда мтс захваљује се и овом приликом свим учесницима конференције на конструктивним разговорима и на дугогодишњој успешној сарадњи. Настављамо даље јер сваки дан у спорту је нови изазов. Функционисање једног клуба, ма колико велики бренд био, а Црвена звезда јесте велики на нивоу Европе није могућ без његових партнера.

The post Спортска конференција 2020: Округли сто за решење проблема appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment