Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездиних 10 узастопних победа над Војводином

Црвена звезда има сјајан низ у сусретима против Војводине, јер је у последњих десет мечева остварила исто толико победа, што представља добру увертиру пред меч између нашег тима и новосадске „Старе даме“ који је на програму у суботу од 18 часова. Тријумфом у том мечу, изабраници Дејана Станковића би остварили једанаесту победу у низу против Војводине, а уједно и наставили традицију да пролећни део сезоне почињу са шест бодова из две утакмице, што је био случај у последње четири сезоне.

Иако је Војводина увек важила за неугодног ривала свим екипама у домаћем првенству, ситуација се променила у последњих неколико година, барем када је у питању однос са Црвеном звездом. У периоду од 25. септембра 2016. године до данас, београдски и новосадски црвено-бели су снаге одмерили десет пута, а максималан учинак има најтрофенији српски клуб.

Низ је почео у мечу који је у јесењем делу шампионата, сезоне 2016/17 када је Црвену звезду са клупе предводио Миодраг Божовић. Резултат у мечу одиграном на стадиону „Рајко Митић“ био је 4:1 у корист Црвене звезде, а победу нашем тиму донели су двоструки стрелац Плавшић, као и Руиз и Доналд.

У пролећном делу те сезоне и једном од најинтересантнијих мечева одиграних у последњих неколико година на суперлигашким теренима, Црвена звезда је после 0:2 преокренула резултат и на послетку тријумфовала са 3:2 погоцима Боаћија, Ле Талека и аутоголом Пушкарића. Изабраници Миодрага Божовића су били успешнији и у плеј-офу када су тријумфовали са 2:0, головима Канге и Срђана Плавшића који је те сезоне био кобан по новосадски тим.

У дебитантској сезони Владана Милојевића на клупи Црвене звезде, наши фудбалери су остварили три рутинске победе против новосадске „Старе даме“. Прво су у регуларном делу сезоне били бољи у Београду 2:0 (Канга и Доналд), а потом у Новом Саду 2:1, када је поново Доналд био инспирисан против Војводине, а гол је постигао и Бен, ком је то био први погодак у дресу нашег клуба. Резултат је био преписан у плеј-офу, али су се стрелци променили, па су тријумф Милојевићу донели крилни нападачи Радоњић и Милић.

Ипак, најубедљиви смо били у прошлој сезони. И тада је на клупи Црвене звезде био Владан Милојевић, а његови пулени су на три меча против Војводине постигли 13 голова. У првом мечу одиграном у Новом Саду резултат је био 4:1 за наш тим, а двоструког стрелца Бена погоцима су испратили Павков и Бабић. У Београду је резултат био 4:0 за Црвену звезду. Овог пута је два поготка постигао Боаћи, а победу су потписали Симић и Павков.

Најубедљивија победа од осамостаљивања Србије, Црвена звезда је над Војводином остварила 1. маја 2019. године. Резултат на стадиону „Карађорђе“ био је 5:0, два гола је постигао Јовељић, а у стрелце су се још уписивали Бен, Павков и Вукановић.

У мечу одиграном последњег дана летњег прелазног рока, тачније 31. августа 2019. године, Црвена звезда је остварила десети тријумф у низу над новосадском Војводином (2:1). Меч је остао упамћен по феноменалном голу Матеа Гарсије који је из дотрчавања са леве стране спољним делом стопала послао лопту у даљи угао гола домаћих. Утакмицу је голом отворио Павков ком је то био четврти погодак у низу против Војводине, а видећемо да ли ће се та серија наставити и у суботу од 18 часова.

Последњих 10 мечева против Војводине:

31.8.2019.- Војводина – Црвена звезда 1:2

1.5.2019. – Војводина – Црвена звезда 0:5

16.2.2019. – Црвена звезда – Војводина 4:0

2.9.2018.- Војводина – Црвена звезда 1:4

13.5.2018.- Војводина – Црвена звезда 1:2

7.3.2018. – Војводина – Црвена звезда 1:2

24.9.2017. – Црвена звезда – Војводина 2:0

30.4.2017. – Црвена звезда – Војводина 2:0

8.3.2017. – Војводина – Црвена звезда 2:3

25.9.2016. – Црвена звезда – Војводина 4:1

The post Звездиних 10 узастопних победа над Војводином appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment