Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Павков не промашује против Војводине

Горостасни нападач нашег клуба и јунак антологијског меча против Ливерпула Милан Павков, посебно је инспирисан у утакмицама против новосадске „Старе даме“, клуба чији је дрес носио у једном делу своје каријере. О његовом надахнућу да бившем тиму постиже голове говори и податак да је на последње четири утакмице против Војводине, постигао четири гола, а у суботу од 18 часова ће имати прилику да настави низ.

Милан Павков је повезан са Новим Садом. Не само због тога што је то град који је најближи Бегечу, насељу у коме је рођен, већ и зато што је носио дресове локалних клубова – прво ФК Нови Сад, а потом и Војводине, против које је очигледно инспирисан да постиже голове.

Четири пута је предводио напад Црвене звезде у дуелима против Војводине и четири пута је погађао мрежу ривала. Серију је почео у утакмици 2. септембра 2018. године када су изабраници, тада актуелног тренера Владана Милојевића, савладали Војводину 4:1, а Павков је у 16. минуту погодио мрежу Роцкова. Филип Стојковић је послао сјајан пас за нашег нападача који се извукао на десној страни и шутирао испод голмана домаћих. Погађали су потом и Бен (два пута) и Бабић.

У првој званичној утакмици коју је Црвена звезда одиграла у 2019. години (19. фебруар) савладана је Војводина 4:0, а Милану Павкову је било довољно четрнаест минута на терену да се упише у стрелце. Ушао је у игру у 75. минуту уместо двоструког стрелца Боаћија, а мрежу гостију погодио је у 89. минуту када је сјајну асистенцију Марка Марина претворио у гол. Поготком Павкова стављена је тачка на меч, а пре њега је и Симић успео да надмудри Роцкова.

Немилосрдан је био и у плеј-офу, у једној од најубедљивијих победа Црвене звезде над Војводином, када је наш тим тријумфовао са 5:0. Памтиће Павков дуго тај погодак јер је један од најлепших који је постигао у дресу београдских црвено-белих. Нападач је на ивици казненог простора примио лопту грудима и шутирао, без оклевања, из волеја, те погодио рашље гола Новосађана, а играо се 22. минут. После њега су чинили то Вукановић, Бен и два пута Јовељић.

У мечу одиграном последњег дана летњег прелазног рока, тачније 31. августа 2019. године, Црвена звезда је савладала Војводину (2:1). Иако је меч остао упамћен по сјајном голу Матеа Гарсије, утакмицу је поготком у 25. минуту отворио Милан Павков. Сјајно је прошао Вукановић по левој страни и одложио лопту нашем нападачу коме није било тешко да из петерца погоди небрањени део мреже.

Прилику за наставак серије- Павков ће имати у суботу од 18 часова када ће Црвена звезда дочекати Војводину. То ће бити први меч на стадиону “Рајко Митић” у 2020. години, а уједно и повратак Дејана Станковића на “место успеха”.

Робусни нападач је ове сезоне на 21 мечу у свим такмичењима постигао девет погодака и забележио две асистенције.

The post Павков не промашује против Војводине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment