Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Навијачи су наш 12. играч“

Црвена звезда ће у суботу од 18 часова дочекати Војводину у оквиру 22. кола Суперлиге Србије, што ће бити први меч на нашем стадиону у 2020. години. Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић верује у тим, али и у навијаче за које каже да послушају срце, погледају грб и дођу на стадион.

Станковић се сутра враћа на „место успеха“, али овог пута у функцији тренера и очекује велики број навијача на стадиону „Рајко Митић“.

Што се навијача тиче, они никад нису заказали, па неће ни сад. Одговорност је само на нама. Они треба да послушају своја срца, да погледају грб који воле и дођу на стадион. И они који не дођу или не могу да дођу знам да ће бити свим срцем уз нас. Нема о њима шта много да се прича, осим да се истакне велика захвалност за све. Овде сам више од месец дана и прелепо ми је. Осећам подршку свих навијача Црвене звезде и захвалан сам им на томе. Ми ћемо сутра имати тежак меч, али играмо код куће, што значи да ћемо имати дванаестог играча. У неким утакмицама, наш стадион не уплаши противника, колико да снагу нашим фудбалерима. Верујем да ћемо „показати зубе“ сутра и да ћемо то наставити да радимо у сваком наредном мечу – уверава Станковић.

Ни против Војводине неће стручни штаб моћи да рачуна на комплетан играчки кадар.

– Нећу моћи да рачунам на Боаћија који је повређен, као ни на Гајића и Томанеа који су већ неко време ван строја, али ће се у понедељак прикључити тренинзима. Очекујем добру утакмицу, борбену, у којој нећемо одустати ниједног момента током 90 минута. У фази смо стварања добре игре. Још увек смо на почетку, али могли сте на Бановом брду да видите неке обрисе где полако уводим свих 11 играча у игру. Желим да сви играју, да се осећају важним. Мислим да може да се напредује, подмлади, да се игра лепо и да на све то дође позитиван резултат.

Тренер нашег тима Дејан Станковић и тренер Војводине Ненад Лалатовић имају дугу историју познанства, с обзиром да су обојица поникли у млађим селекцијама Црвене звезде и то у истој генерацији.

– Упознали смо се као деца. Прве кораке у Звезди смо направили заједно, али нисмо имали прилику да у исто време будемо првотимци. Међутим, он је бивши, ја сам садашњи тренер Црвене звезде и сигурно да обојица знамо величину овог клуба. Међутим, Лалатовић је овог пута противник. Поштујем његов рад, где год да је био, његове екипе су добро изгледале на терену. Увек је са собом водио играче које познаје и који познају његов менталитет и стил игре. Препознатљив је тренер, са пуно енергије и нема одустајања код њега.

Иако је за колегу имао само речи хвале, шеф струке истиче да на терену “нема попуштања”.

– На терену бих заборавио и рођеног брата. Тих деведесет минута стављам у заграду, а после тога идемо даље. Живот је једно, утакмица је друго. На терену се не познајемо, ту знам само за мој клуб, моје играче и моје навијаче. После утакмице се враћамо у нормалу.

Сетио се Станковић и играчких дана када је наступао против Војводине.

– Биле су то лепе утакмице. После Партизана, то је био други најважнији меч у држави. Много играча је дошло из Војводине у Звезду. Биле су то спектакуларне утакмице, како кад смо ми били домаћини, тако и кад се играло у Новом Саду. Сутра идемо да се надигравамо, добро смо припремили утакмицу. Знамо против кога играмо, што нам је веома битно. Гледамо њих, али гледамо и нас и верујем да ћемо применити све што смо вежбали током недеље.

Иако је на тренерском дебију остварио тријумф над Чукаричким (2:0), критично на ту утакмицу гледа шеф стручног штаба нашег тима.

– Немамо искуство у контролисању утакмице. Не можемо да будемо у максималном напору, већ треба да затворимо утакмицу у првом полувремену. У другом делу игре смо ушли у трку с њима при резултату од 2:0 за нас. Нема потребе за тим. Био је тежак и терен. Говорио сам играчима да стану на лопту, да је сачувају, а не да улазе у надтрчавање. Могли смо да примимо гол и уђемо у проблем. Имамо младе играче у тиму који добро раде, али увек треба да користе главу и знају чији дрес носе. Кад си на терену, нико те не пита колико имаш година. Ипак, рано је да закључујемо ствари. Позитивно је што смо Чукаричком одузели оно што најбоље ради – дуге лопте и пресинг. Знамо како Војводина игра и гледаћемо да и њих у потпуности неутралишемо.

Упркос промашеном једанаестерцу на Бановом брду, Ел Фарду Бен ужива безрезервну подршку од Дејана Станковића, нагласивши да он не прави разлику између домаћих и страних фудбалера.

Моја екипа је скуп врхунских момака и заиста не гледам ко је одакле. Сви смо једно. Као играч, одрастао сам у свлачионицама са фудбалерима који су разних националности и никад се нисам осећао као странац. Сигуран сам да се ниједан странац осећа тако, јер они су део Србије, Црвене звезде и моје свлачионице. Што се Бена тиче, видећемо ко ће шутирати наредни пенал. Немам дилему око његових слободњака, сигуран сам да ће бити прецизан кад се то буде најмање очекивало или када буде било најпотребније – закључио је Станковић.

The post Станковић: Навијачи су наш 12. играч appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Petak trinaesti феб 21, 2020 at 22:22

Slušaj Deki brate imaš moju podršku, ali ako budete namestali rezultat u derbiju sada i play off.u i budete dali kup kao prošle godine možete slobodno da se tornjate u tri lepe……
Očekujem pobede sve osim toga razočarenje.Na tekmu će doći dosta ljudi nemojte da nam se popišate u facu kao što je to radio Miloje……..

Reply

Leave a Comment