Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Војводина

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују екипу Војводине у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Сутрашњи дуел београдских и новосадских црвено-белих биће 201. у историји.

Изабраници Дејана Станковића сутра настављају поход ка шампионској титули. Овога пута ривал је новосадска Војводина против које наши фудбалери имају сјајан низ. У претходних десет утакмица против Војводине, црвено-бели су славили свих десет пута. Посебно инспирисан био је Милан Павков, који је на последње четири утакмице постигао четири гола.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је до сада одиграла тачно 200 утакмица против Новосађана. Наш тим је до сада остварио 113 победа. 47 пута је било нерешено, а и 40 мечева је Војводина излазила као победник. Гол разлика имеђу два тима је 379:214 у корист црвено-белих из Београда.

Од почетка новог миленијума против Војводине смо одиграли укупно 52 меча. Фудбалери Црвене звезде победили су 32 пута, 10 пута утакмица се завршила без победника, док је 10 пута Војводина славила. Гол разлика износи 98:47 у користи нашег тима.

Последњу утакмицу против Војводине одиграли смо у јесењем делу шампионата. Тада, у оквиру 7. кола Суперлиге Србије, Црвена звезда је остварила победу у Новом Саду резултатом 2:1. Голове за црвено-беле постигли су Милан Павков и Матео Гарсија.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Наши играчи истичу колико им значи подршка са трибина. Зато је битно да се на сутрашњем мечу појаве у што већем броју и подрже новог тренера Дејана Станковића у походу ка шампионској титули. Карте за овај меч можете купити на благајни нашег стадиона сутра од 11 сати па све до почетка меча.

Такође, директан пренос утакмице против Војводине можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер профилу.

ФОРМА ЕКИПА

Наши фудбалери сјајно су кренули у наставак шампионата. Победом над Чукаричким на Бановом брду наш тим је везао шест првенствених победа од укупно 19 мечева у којима је црвено-бели тим излазио као победник. Наш тим се налази на првој позицији Суперлиге Србије, 11 бодова више од првог пратиоца на табели. Војводина се налази на трећем месту, са 13 бодова мање од Црвене звезде. У претходних пет мечева Новосађани су остварили две победе, два пораза и један реми.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић изнео је очекивања пред прву првенствену утакмицу у тренерској каријери на Маракани.

Што се навијача тиче, они никад нису заказали, па неће ни сад. Одговорност је само на нама. Они треба да послушају своја срца, да погледају грб који воле и дођу на стадион. И они који не дођу или не могу да дођу знам да ће бити свим срцем уз нас. Нема о њима шта много да се прича, осим да се истакне велика захвалност за све. Овде сам више од месец дана и прелепо ми је. Осећам подршку свих навијача Црвене звезде и захвалан сам им на томе. Ми ћемо сутра имати тежак меч, али играмо код куће, што значи да ћемо имати дванаестог играча. У неким утакмицама, наш стадион не уплаши противника, колико да снагу нашим фудбалерима. Верујем да ћемо „показати зубе“ сутра и да ћемо то наставити да радимо у сваком наредном мечу – истакао је Станковић и додао да не може да рачуна на Боаћија, Гајића и Томанеа који су повређени за овај меч.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Војводине је скуп искусних и младих фубдалера. На голу је 25-годишњи Емил Роцков, бивши млади репрезентативац Србије. У везном реду су квалитетни фудбалери попут Николе Дринчића, Петра Бојића, Миљана Вукадиновића, Миодрага Гемовића, а ту је и млади Мирко Топић, велики таленат нашег фудбала. У самом шпицу напада налазе се Момчило Мркаић и Немања Човић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча биће Петар Пипер из Чачка. Помагаће му Немања Петровић и Павле Пипер.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 21. фебруар:

Вождовац – Спартак 17 часова и 30 минута;

Јавор – Младост 18 часова.

Субота, 22. фебруар:

ТСЦ – Партизан 16 часова;

Пролетер – Инђија 16 часова;

Рад – Напредак 16 часова;

Раднички Ниш – Чукарички 16 часова;

Радник – Мачва 16 часова.

The post У сусрет противнику – Војводина appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment