Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Фаје до краја сезоне у руском Автодору из Саратова

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде Мохамед Мо Фаје коначно је нашао наови ангажман након напуштања црвено-белог кошаркашког колектива. Сенегалац се сели у Русију где ће до краја сезоне бранити боје Автодора из Саратова.

Тридесетчетворогодишњи кошаркаш у редове нашег клуба стигао је пред почетак сезоне 2018/19 из грчког Промитеаса и врло брзо је својом борбеношћу постао љубимац навијача. Носећи црвено-бели дрес освојио је током претходне сезоне три трофеја (регионалну АБА лигу, АБА Суперкуп и Првенство Србије), али нешто слабије партије почетком актуелне сезоне проузроковале су да се клуб одлучи на непопуларан потез и раскине уговор са искусним кошаркашем.

Мохамед Фаје је за Црвену звезду одиграо 80 мечева и укупно постигао 522 поена. Током актуелне сезоне одиграо је десет мечева у регионалном такмичењу уз 45 постигнутих поена, док је у Евролиги забелеђио скор од 12 мечева уз 54 постигнута поена.

Нови тим некадашњег Звездиног кошаркаша тренутно се такмичи у регионалној ВТБ лиги где након 16 одиграних мечева има скор од свега четири тријумфа и 12 пораза и заузима предпоследњу 12. позицију. Фаје ће прилику за деби у новом клубу имати наредног викенда када ће екипа Автодора дочекати белоруски Тсмоки из Минска.

Портал „мојацрвеназвезда.нет“ жели Мо Фајеу пуно среће у наставку каријере.

Повезане вести

1 comment

Darko феб 23, 2020 at 01:31

Štl ne kupiše Kuridzu?

Reply

Leave a Comment