Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Јована Стојановић и Немања Матић амбасадори УЕФА пројекта „Playmakers“

Фудбалски савез Србије, као један од седам националних савеза чланова УЕФА, биће први који ће представити пројекат „Playmakers“ кроз школе, клубове и локалне заједнице, а са жељом да заинтересује што већи број девојчица узраста од 5 до 8 година које тренутно не играју фудбал, да заволе ову магичну игру и баш њу одаберу за свој хоби, а једног дана, зашто да не, посвете се њој и на професионалном плану.

Велика част да буду Амбасадори овог пројекта припала је чланици ЖФК Црвена звезда и репрезентативки Србије Јовани Стојановић, као и једном од најбољих српскх фудбалера, члану великог Манчестер јунајтеда и заменику капитена српске фудбалске репрезентације Немањи Матићу.

Чланица црвено-белих „Вучица“ са највише наступа у дресу ЖФК Црвена звезда, фудбалска репрезентативка Србије и узданица футсал репрезентације наше земље, двадесетпетогодишња Јована Стојановић је поводом овог пројекта изјавила:

– „Одрасла сам гледајући Дизнијеве филмове и фудбалске утакмице. Тада нисам могла ни да замислим да ће једнога дана ово двоје бити повезани. Драго ми је што УЕФА толико пажње посвећује женском фудбалу у последњих неколико година, а сада сам одушевљена што ће и Дизни бити део наше приче. Надам се да ће овај програм привући велики број девојчица да се заљубе у наш дивни спорт.“



Српски фудбалски ас Немања Матић није крио задовољство што ће бити део пројекта:

– „Фудбал и Дизни у истој реченици измаме ми осмех на лице. Када сам био дете често сам гледао Дизнијеве филмове када нисам на терену, а данас исто то радим са својом децом. Надам се да ће овај програм подстаћи девојчице да се укључе у фудбал, а као отац и професионални спортиста овом програму дајем пуну подршку.“



Шта је „Playmakers“?

„Playmakers“ је спортска активност као ниједна друга која нуди забаван и сигуран начин за упознавање фудбала, за девојчице од 5 до 8 година, кроз кретање, играње и магију Дизнијевог приповедања које нам омогућава да оснажимо девојчице са циљем да буду здраве и самоуверене, да се спријатеље, науче важне животне вештине и заљубе се у фудбал! Јер само „Playmakers“ користи најновије истраживање о окружењу и тренерском приступу у коме девојчице најбоље уче и уживају у спорту.
Девојчице широм Европе ускоро ће моћи да закораче у чаробни свет Дизнија, тако што ће први корак на фудбалском путу направити захваљујући новом програму УЕФА и Дизнија – „Playmakers“. Инспирисан причањем прича, програм је први икада и највећи европски програм за девојчице, а биће представљен у седам земаља ове године, укључујући и Србију.
„Playmakers“ је дизајниран тако да омогући девојчицама узраста од пет до осам година да први пут доживе фудбал кроз чари Дизнија, и то у окружењу посебно дизајнираном за њих. Сваки десетонедељни наставни план и програм причаће различиту Дизнијеву причу са учесницaма који ће током сваког тренинга репродуковати део приче филма. Први блок тренинга у оквиру програма инспирисан је Дизнијевим хит филмом – „Невиђени 2“.




Ко су српски амбасадори пројекта „Playmakers“?

Јована Стојановић је рођена у Нишу 10. фебруара 1995. године. Прве фудбалске кораке начинила је у екипи Машинца из родног града. Играчко искуство стицала је у екипама Сушице из Крагујевца и лесковачким Леминд Лавицама. Године 2013. остварила је сан поставши део црвено-беле породице. Ваћ сада је златним словима уписана у историји ЖФК Црвена звезда као играчица са највише наступа у дресу омиљених боја.
Стандардна је чланица фудбалске репрезентације Србије, а истовремено и једна од узданица селектора Дејана Мајеса у футсал репрезентацији наше земље.
Поред спортских успеха Јована се истакла и на пољу образовања. Тренутно се налази на мастер студијама на Факуплетеу за пословну економију и предузетништво. Основне студије је завршила са просечном оценом 10.0, а на исти начин наставила је и мастер студије.

Немања Матић је рођен 1. августа 1988. године на Убу. Од 2000. до 2004. године био је члан млађих категорија Црвене звезде, а професионалну каријеру започео је у Колубари из Лазаревца. Професионална каријера водила га је преко словачких Кошица, лондонског Челзија, Витесеа и Бенфике из Лисабона, да би 2017. године постао члан Манчестер јунајтеда.
Стандардни је члан фудбалске репрезентације Србије за коју је забележио 48 наступа и постигао два поготка. Био је члан наше националне селекције на Светском првенству у Русији 2018. године и тренутно је заменик капитена „Орлова“.

Немања Матић је због своје интернационалне каријере идол милионима клинаца широм планете, а Јована Стојановић је дефинитивно један од идола хиљадама девојчица у нашој земљи, а увидом у њихове профиле на друштвеним мрежама, то је и више него очигледно, зато и овом приликом желимо да са свима вама поделимо и неке од њихових фотографија, које су углавном креирали управо њихови фанови…



















Повезане вести

Leave a Comment