Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеОбавештења

Шампионски карактер донео преокрет за победу у Нишу!

Црвено-беле кошаркашице оствариле су нови тријумф у 16.колу Женске кошаркашке лиге Србије у Нишу над Студентом 79-72 (17-27, 20-13, 16-18, 26-14).

Практично без ротације и помоћи са клупе, и након тешког дуела против Будућности у среду, Звезда је имала за противника видно мотивисану екипу Студента, и много одморнију. Ипак, када је било најбитније смогле су су снаге и тимски славиле изабранице Драгана Вуковића.

Студент је искористио већ на старту чињеницу да се Звезда енергетски много потрошила против Подгоричанки, и да улази у серију утакмица, и повео са пет везаних поена, које су анулирале Милица Бојовић и тројком Милина Мишељић, (5-5). Уследила је серија 8-0 Нишлијки, а са две мини серији по четири поена и двоцифрена предност пред улазак у последњи минут првог периода, (22-12). Имале су и максималних 13 поена предности домаће, али је Звезда успела да сведе минус на 10 разлике до прве сирене за крај четвртине, (27-17).

Наставила је Звезда серију на старту друге деонице и пришла на четири коша заостатка (27-23), Јована Јеремић је одбила Звездин налет тројком, погодила је и Тете за два, а серијом 10-0 углавном са слободних бацања црвено-беле су први пут повеле на мечу 42 секунде пре полувремена, (36-37). Ипак, Миловановић и Вујисић доносе 40-37, резултат који је пред одмор писао на семафору у сали нишке ОШ „Душко Радовић“.

Студент је контролисао вођство у трећем периоду, Звезда успевала да заигра чвршћу одбрану, али без ротације је тешко било парирати, уз проблеме са фауловима. Студент је покушавао да се резултатски одлепи, имао и плус 7, али су Маша Јанковић и Милица Бојовић држале Звезду у игри. У пенал завршници треће четвртине обе екипе прецизне, Јеремићева је обезбедила пет поена залихе пред последњих 10 минута, 58-53.

Маша Јанковић и Милица Бојовић су преузеле одговорност и биле непогрешиве, па су шампионке Србије истопиле предност противника, повеле, а затим на средини последњег квартала биле у егалу, (66-66). Детаљ који је преомио сусрет је мини серија Звезде 6-0 и тројка Милине Мишељић. Као што смо и навикли, Мишељић погађа када затреба, надоградила је Звездино вођство Ивана Катанић са четири везана поена, (69-75). 20 секунди пре истела времена Петровићева је тројком покушала да пружи наду свом тиму да може до преокрета, али је Наша Недељков била сигурна са пенала, а Маша Јанковић крунисала најефикаснији учинак у сезони и потврдила победу Звезде, 72-79.

Маша Јанковић 25 поена, Милица Бојовић 19, Ивана Катанић 14, Нађа Недељков 13 и Милина Мишељић 6. Пет девојака које су одиграле по 32, 35, 37 и 40 минута. Невена Наумчев и Ђурђина Ђокић су биле на клупи, али услед процеса опоравка од повреда само су биле део екипе.

Следи гостовање у Загребу, у оквиру претпоследњег кола WABA лиге.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев, Катанић 14 (5ск 9ас 3укл), Тешић (2ск), Вуловић 2, Недељков 13 (4ск 2укл), Јанковић 25 (7ск 3ас 3укл 1блк), Ђокић, Бојовић 19 (5ск 2укл), Митровић, Мишељић 6 (7ск 2укл). Тренер: Драган Вуковић

 

Повезане вести

Leave a Comment