Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Најбољи из региoналних центара тренирали иза југа Маракане

Дечаци који су се најбоље показали у нашим регионалним центрима Краљеву, Шапцу и Зрењанину, стекли су привилегију да тренирају на теренима иза југа Маракане, као и да одмере снаге са фудбалерима рођеним 2007. и 2008. године који већ носе црвено-бели дрес.

Црвена звезда улаже у Омладинску школу, а креирање регионалних центара и потписивање уговора о сарадњи са Фениксом из Шапца, Аполоном из Краљева и Пролетером из Зрењанина је значајан корак у унапређивању Звездине фабрике талената. Дечаци рођени 2007. и 2008. године који су скренули пажњу у нашим регионалним центрима – добили су позив и прилику да дођу на терене наше Омладинске школе и одмере снаге са вршњацима који већ носе црвено-бели дрес. Координатор базе наше Омладинске школе – Владимир Цвјетићанин појаснио је повод данашњег окупљања.

– Организовали смо ове тренинге, односно утакмице како би упоредили квалитет деце која већ наступају за нас у односу на оне који су нам скренули пажњу у регионалним центрима. Наши тренери се упознају са децом и имају задатак да их прате и наредних година и да онда сви заједно проценимо да ли неко поседује таленат за Црвену звезду.

Из регионалних центара су укупно дошла 44 фудбалера (по 22 у генерацији), а имали су прилику да сарађују са Милошем Ђорђевићем и Урошем Урошевићем, тренерима који предводе нашу генерацију 2007, односно годину дана млађе дечаке. Цвјетићанин још једном хвали идеју креирања регионалних центара.

– Све ово за сада оправдава очекивања у смислу да деца коју пратимо заиста поседују квалитет. За разлику од „Отворених дана“ када сви долазе, овде су селектирани они најквалитетнији и ту су заиста деца изједначеног квалитета, што је у суштини и поента регионалних центара. Да узимамо најбоље и да тамо задржавамо децу како би се даље развијала, а да их не доводимо у најранијем узрасту у Београд.

Идеја је да дечаци долазе два пута годишње како би се утврдио њихов квалитет, уз наравно свакодневно праћење њиховог рада и напретка у локалним клубовима (Феникс, Аполон и Пролетер). Цвјетићанин истиче да постоји неколико дечака који ће већ задужити опрему црвено-белих.

– Неки су већ сад показали квалитет и прикључићемо их одмах Црвеној звезди. О резултатима регионалних центара ћемо моћи да причамо тек за пар година, али за сада делује одлично, што су показале  и ове утакмице где су дечаци из центара равноправни са онима који већ носе наш дрес – закључио је Цвјетићанин.

The post Најбољи из региoналних центара тренирали иза југа Маракане appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment