Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеРегионална лига

Српски дерби на финалном турниру регионалне лиге припао Палилули

У последњем, трећем колу финалног турнира Регионалне лиге у Загребу, Црвена звезда је у српском дербију изгубила од Палилуле 11:9 (2:2, 2:2, 2:2, 5:3) и тако турнир завршила са једном победом и два пораза.

Сигурно је да би меч са екипом Младости у суботу био много занимљивији да је Драгана Ивковић могла да рачуна на Христину Илић, која је због престрого досуђеног бруталитија искључена без права замене у првом мечу. Такође, не треба заборавити да у Загреб нису допутовале Јована Пантовић и Катарина Чегар, док се Ивана Ћоровић још увек није опоравила од повреде због које је пропустила Европско првенство у Будимпешти, па је у Загребу била само члан стручног штаба.

После три минута игре Ива Лујић је донела предност Звезди, али је шампион Србије за кратко време преокренуо и повео 2:1. Међутим, у последњим секундама из контра напада Ања Мишковић је поравнала.

Играло се гол за гол и у наставку. Палилула је повела 3:2, а Христина Илић је у наредном нападу изједначила. Црвено-беле су средином другог периода имале прилику са играчицом више да стигну до нове предности, али после тајм-аута није било гола. Ипак, искусна Тијана Јаковљевић је у последњем минуту погодила, али је одмах на другој страни Милица Настић донела ново изједначење – 4:4.

Головима Миле Глушчевић и искусне Драгане Милићевић на отварању треће четвртине, Палилула је први пут стекла два гола разлике. Звезда није допустила великом ривалу да се резултатски одвоји, те су Јаковљевић и Илић у наредним минутима биле прецизне (6:6).

Христина Илић је седам минута пре краја меча пропустила прилику из петерца да донесе Звезди вођство, а то су поново казниле Глушчевић и Милићевић. Са два брза гола Андреа Гашић је изједначила, али црвено-беле нису имале снаге да постигну још један гол и преокрену резултат. На другој страни је Кристина Миладиновић са два гола у 45 секунди повисила на 10:8, Марија Мијушковић је вратила наду голом за 10:9, али је Теодора Рудић из петерца поставила коначних 11:9.

Тренер Црвене звезде, Драгана Ивковић, после утакмице је рекла:

Мислим да је велика ствар што смо у реално млађем саставу целу утакмицу парирали шампиону од прошле сезоне. Ово је била сјајна провера за наше млађе играчице, да знамо на чему треба да радимо. Надамо се све бољим резултатима у будућности.

Ове две екипе поново се састају наредног викенда, у другом колу Првенства Србије, а тада ће Звезда бити јача за Јовану Пантовић.

The post Српски дерби на финалном турниру регионалне лиге припао Палилули appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment