Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Инђија

Фудбалери Црвене звезде сутра од 14 часова гостују екипи Инђије у оквиру 23. кола Суперлиге Србије у истоименом граду. Сутрашњи меч биће тек четврти дуел два тима у историји.

Изабраници Дејана Станковића после успешног старта пролећног дела шампионата победама над Чукаричким и Војводином (оба 2:0) настављају поход ка шампионској титули. Нови ривал је Инђија, која тражи излазак из резултатске кризе и угостиће екипу Црвене звезде сутра од 14 часова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвено-бели су против Инђије до сада одиграли само три првенствена дуела и то два у сезони 2010/11, а један ове сезоне. Први окршај играо се у Инђији у оквиру другог кола Суперлиге, када је наш тим славио резултатом 1:0 голом Милоша Трифуновића у седмом минуту. Следећи меч одиграо се на Маракани, где је такође наш тим забележио победу, овог пута резултатом 3:1, а стрелци за црвено-беле били су Нинков, Короман и Вешовић.

Претходни дуел против екипе из Срема одиграли смо на Маракани када је наш тим славио резултатом 2:1, головима Милана Павкова у оквиру осмог кола Суперлиге Србије.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Инђије можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 14 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер профилу.

ФОРМА ЕКИПА

Наши фудбалери сјајно су кренули у наставак шампионата. Победом над Чукаричким на Бановом брду и Војводином на Маракани наш тим је везао седам првенствених победа од укупно 20 мечева у којима је црвено-бели тим излазио као победник. Наш тим се налази на првој позицији Суперлиге Србије, 13 бодова више од првог пратиоца на табели. Инђија се налази на 14. месту, са освојених 15 бодова .У претходних пет мечева зелено-бели су остварили две победе, два пораза и један реми.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да без обзира на густ распоред – Звезда увек има исти императив.

– Имамо три меча у осам дана, али победе су најбољи лек за умор. Битно је да донесемо три бода кући. Инђија је коректна екипа које има своје циљеве, борбени су, али то нас не занима. Идемо да одиграмо добру утакмицу, победимо и полако и на миру спремамо дерби. Биће нешто другачији састав у односу на прва два меча, али код мене не постоје стартери. Био сам директан и јасан са играчима да свако пођеднако конкурише за тим и у датом тренутку играју најспремнији. Они који нису играли у претходне две недеље, такође морају и заслужују да имају минутажу и верујем да ће је искористити и бити прави. Имамо такав менталитет и не размишљам да другачије може да буде. Ми у сваку утакмицу улазимо као да је финале. Желим да играчи напредују заједно са мном и да као целина растемо, тако да не размишљамо о бодовној предности – јасан је био Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Инђије састављена је углавном од искусних суперлигашких играча. Стубови одбране су Милош Михајлов и Михаило Јовановић. У везном реду се налазе млади Пуртић, Бањац, као и искусни Димитров, Милосављев. У самом шпицу напада је такође играч добро познат суперлигашкој јавности, Брана Илић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашње утакмице је Новица Анђеловски из Качарева. Помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Спартак – Младост 13 часова;

Чукарички – Вождовац 18 часова;

Мачва – ТСЦ 18 часова;

Напредак – Радник 18 часова;

Партизан – Пролетер 18 часова;

Рад – Јавор 18 часова;

Војводина – Раднички 18 часова.

The post У сусрет противнику – Инђија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment