Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звезди недостајао сет

Одбојкаши Рибнице су у Београду у другом колу Мини лиге савладали Црвену звезду резултатом 3:2 (25:22, 20:25, 20:25, 25:14, 15:12).

Гости из Краљева су до веће разлике у првом сету дошли добром одбраном и блоком, па се на 18:13 за њих чинило да Звездини нападачи немају начина да пробију њихов одбрамбени бедем. А онда се ситуација преокренула са четири узастопна блока наших одбојкаша, који су стигли на само поен разлике код резултата 19:20. Био је ово период добре игре црвено белих. Нејићев смеч је означио 22:23, али је затим Петковићева сервис грешка омогућила сет лопту Краљевчанима, који су блоком освојили последњи поен у првом сету.

Иако су играчи Црвене звезде у другом сету направили чак седам сервис грешака, у свим осталим елементима су били веома добри и то је донело превагу. Одбрана црвено белих је била квалитетна, па је и поена из контранапада било више него у првом сету. Либеро Јевтић је имао пар сјајних одбрана, Урош Николић је био луцидан у самозаштити из блока. Владо Петковић је био у ситуацији да разноврсније организује напад, а и блок је добро функционисао, па је Звезда други сет добила са 25:20.

Истим резултатом су играчи Црвене звезде добили и трећи сет, током кога су све време били у вођству. У овом сету је сервис “прорадио”, па су Додић и Тадић на самом почетку уписали ас поене. Агилни играчи Рибнице су се опасно приближили на 21:20 после сервис грешке Луке Тадића, али је блок један на један Владе Петковића на најбољем нападачу гостију, Скакићу, донео олакшање. Наредни поен су црвено бели опет освојили блоком и Звезда је, изгледало је, била на путу победе.

Играчи Рибнице су у четвртом сету заиграли на све или ништа, и то им се исплатило. Њихови адути су били сјајни Скакић, као и искусни Радевић и Усиљанин. Наши момци нису издржали овај притисак и доста су грешили. На 15:9 за госте Кукањац је уместо индиспонираног Додића покушао са Гмитровићем, а затим је на 17:12 уместо Павловића увео Мељанца. Како су гости одржавали велику разлику, у игру је ушао Стефановић уместо Петковића. Рибница, предвођена Скакићем, је била неумољива и убедљиво добила четврти сет.

У петом, одлучујућем сету, играчи оба тима су дали све од себе да се домогну важне победе. Ипак, гости су све време били у благој предности. Мање су грешили, а већа храброст у одлучујућим моментима им је омогућила славље на крају сусрета.

Највише поена у редовима Црвене звезде је освојио Милутин Нејић (27), док се код гостију истакао Скакић са 24 поена.

У трећем колу Мини лиге Црвена звезда путује у Нови Пазар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РИБНИЦА 2:3 (22:25, 25:20, 25:20, 14:25, 12:15)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Зоран Радовановић и Божидар Рољ.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (либеро), Петковић 1, Тадић 10, Николић У. 11, Нејић 27, Додић 21, Павловић 9, Гмитровић 2, Стефановић, Андоновић 3. Нису играли: Николић А., Фет и Трифуновић (либеро). Тренер: Томислав Кукањац

РИБНИЦА: Радевић 17, Брборић (Либеро), Стефановић 8, Бегић 1, Вукмировић 2, Пауновић 12, Петрашиновић, Весић (Либеро), Скакић 24, Усиљанин 10. Нису играли: Миловановић, Гајовић, Пековић и Зечевић. Тренер: Бошко Мачужић

The post Звезди недостајао сет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment