Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Петковић: „Одржавала ме је енергија људи“

Замисли атлетичара непредвидиве су, а од своје почетне да на првенству Србије у вишебоју истрчи само трку на 60 метара препоне, Ивана Петковић одлучила је да настави такмичење, ужива у истом, а целокупан доживљај крунисан je победом. За сајт АК Црвена звезда говори о томе који је био преломан тренутак за вишебој и шта јој је прошло кроз главу након завршених 800 метара.

На такмичење си дошла да истрчиш препоне, али си одлучила да останеш на целом вишебоју. Који је био преломан тренутак за то?

– Ова сезона је била изузетно тешка за мене због константних повреда. Пошто сам истрчала још једну лошу трку у низу схватила сам да бих могла бар да искористим то такмичење да уживам, а вишебој ми је увек био занимљив.

У млађим категоријама имала си наступе у вишебоју. За коју дисциплину ти је било најтеже да се присетиш?

– Будући да нисам имала ниједан тренинг у којима су биле заступљене остале дисциплине, све су ми биле изазовне.

Пет дисциплина у једном дану. Шта ти је прошло кроз главу након 800 метара?

– Прво што ми је прошло кроз главу било је „Шта ми је ово требало“, али била сам јако срећна што сам завршила цео вишебој без обзира на то што свеукупно резултатски није очаравајуће.

Победа је у већини случајева мотив такмичења. Да ли је она била и у твом случају и шта те је одржавало током целог такмичења?

– Најискреније о победи нисам ни размишљала, уопште нисам приступала дисциплинама као да је то такмичење (сем трке на препонама). Одржавало ме је то што ми је цело такмичење било презанимљиво и енергија људи који су ме бодрили, јер је и њима мој наступ био чудан колико и мени. Такође сам била одушевљена другим девојкама које су такмичиле тај дан јер сам се увек дивила вишебојкама и хтела сам да будем некада део њих.

У вешебоју на отвореном заступљене су две дисциплине више. Да ли овај изенеђујући чин може да се понови и у летњој сезони?

– Не планирам то, али никад се не зна.

The post Петковић: Одржавала ме је енергија људи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment