Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда путује у Виторију

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у 13 часова за Билбао преко Минхена, на утакмицу 26.кола Евролиге са Басконијом.

Црвено-бели ће у Виторији удаљеној 50 километара од Билбаа наступити ослабљени без Огњена Добрића и Чарлса Џенкинса, али јачи за Калина Лукаса који је у уторак регистрован и може да наступа за црвено-беле.

Такође, у Виторију не путује ни први тренер Драган Шакота који има проблема са упалом вена због превеликог броја путовања које су црвено-бели имали у последње време. Привремена мера лекара је да први тренер црвено-белих који води тренинге и припрема утакмице несмањеним обимом, не лети у Шпанију:

Преместили су ме на листу повређених. У суштини, имам упалу спољних вена леве ноге и то је нешто што је последица дуготрајних путовања и проблема које ја имам са венама. То је проблем који ће се решити и привремено не би требало да путујем. То је мера опреза у тренутку. Утакмицу ће водити Андрија Гавриловић. Припремили смо се, радимо тако већ дуже времена, улоге су подељене, неће нешто недостајати у припреми – завршио је Шакота који ће одмах по повратку екипе из Шпаније на тренинзима почети припрему тима за утакмицу АБА лиге са Цедевитом која је на програму у недељу од 21 сат, и коју ће водити са клупе као први тренер.

Марко Јагодић Куриџа:
Очекује нас добра екипа, играју доста боље него на почетку сезоне и направили су одређене промене, што у играчком што у тренерском кадру. Подигли су се. Играју са доста енергије и ми морамо тако да вратимо, да будемо концетрисани и у нападу и у одбрани. Да не поновимо грешке из дербија и утакмице са ЦСКА и да видимо да пробамо да добијемо неку шансу за победу – каже крилни центар црвено-белих.

Владимир Штимац:
Они су доживели неке промене, сигурно да није то та екипа од раније. Ми наравно идемо на сваки меч да покушамо да победимо. Тежак пут до тамо, као и увек, али шта је ту је, идемо да дамо све од себе, да пробамо да победимо. Тамо је прави кошаркашки амбијент, лепо је за играње, био сам тамо више пута и то је једна добра атмосфера у којој може да се игра супер – рекао је Штимац.

Екипа Црвене звезде након утакмице у дворани “Фернандо Буеса” враћа се у Београд у петак у поподневним часовима, И одмах почиње припреме за утакмицу АБА лиге са Цедевитом у хали “Александар Николић” која се идефинитивно игра у недељу од 21 сат. Карте за ту утакмицу биће пуштене у продају у четвртак у свим пословницама „Tickets.rs“.

The post Црвена звезда путује у Виторију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment