Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Борбена Инђија уз 40 прекршаја исекла Звездину игру, а до краја и сачувала реми

ИНЂИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

Ремијем дочекујемо вечити дерби. У оквиру 23. кола Суперлиге Србије, наш тим је ремизирао (1:1) са веома борбеном Инђијом у гостима. Упркос веома бледом и лошем првом полувремену, успели смо да се у великој мери консолидујемо у наставку, поравнамо резултат, али прекасно укључени мотори нису били довољни и за потпуни преокрет.

Иако се у прве две првенствене утакмице нашег тима наслућивало да неће долазити до превеликих тумбања стартне поставе, то ипак није био случај ове среде на гостовању неколико десетина километара надомак Београда. Очигледно је Станковић решио да одмори неке играче пред дерби, па је изменио четворицу стартера у односу на утакмицу с Чукаричким. Највећу промену видели смо на месту централних бекова, где је своје место заузео тандем Панков-Бабић. С обзиром да је свака линија тима претрпела промену у односу на претходни сусрет, додаћемо и то да је на средини играо Вулић уместо Јованчића, односно Вукановић уместо Павкова у самом шпицу напада. Уколико се не варамо, ово је први Алексин званични меч за наш тим на којем је стартовао на својој природној позицији.

Са друге стране, Инђија је у ватру убацила три зимска појачања (сва три из одбрамбене линије) – Цуцина, Михајлова и Красића. Тим из Војводине ове сезоне побеђивао је само код куће, а с обзиром да им Рад „дише за вратом“ и прети зоном испадања, наметала се чињеница да је сваки меч Инђије на свом терену и сваки освојени бод злата вредан, па су имали „зелени“ чему да се надају.

Изашла је Звезда у високом пресингу, како се и очекивало, на шта је Инђија бар на старту имала спреман одговор. Имајући то у виду, прво какво-такво узбуђење видели смо након соло продора Гаврића у 9. минуту, када је исти играч на послетку траљаво шутирао по средини гола. Минут након тога, због оштрог старта први „пожутели“ играч био је некадашњи штопер Партизана – Михајлов.

Није се Инђија стриктно бранила, па смо тако у првих 20 минута гледали нападе који се смењују, али углавном прилично безопасне. Домаћи су најчешће претили са десне стране, док смо ми своје шансе тражили преко прекида, ако изузмемо покушај Гаврића из деветог минута. Све у свему, не претерано дефанзивна, али се може рећи резервисана игра оба тима на старту сусрета. Бар што се прилика на мечу тиче, а ако је судити по броју прекршаја рекло би се да је „прштало“ на терену.

Да ли због нешто лошијег стања терена, оштрије игре домаћих, четири измене, или нечег другог, црвено-бели нису створили нити једну праву прилику у првих пола сата сусрета, ове, прилично незанимљиве утакмице (бар што се тиче првог полувремена). Инђија је олако излазила на крај са нашим офанзивцима, једине потешкоће су имали у одбрани од наших одличних прекида, када смо преко Вукановића барем имали прилику да дођемо у било какве полу-шансе. А да ствар буде још гора, „зелени“ су прилично често организовали солидне контранападе и тиме ставили до знања нашој одбрани да не сме ни на тренутак губити концентрацију.

Други шут према Прековићу наш тим је упутио преко Бена у 33. минуту. Ван шеснаестерца, шутирао је Бен оштро, по земљи, али се истакао голман Инђије и ухватио тај покушај. У мору прекршаја домаћих играча, пожутео је и други штопер – Јовановић, због ударања Вукановића лактом.

Када смо спомињали опасне контранападе Инђије, као да смо предвидели и један фатални у 36. минуту. Борјан је испуцао лопту, чини се да је Панков погрешио у додавању на неких 40 метара од гола, што је бриљатним пасом у простор искористио Пуртић и избацио саиграча у велику прилику. Огњен Красић је тај који је одлично прихватио лопту, побегао Родићу и Бабићу и рутински савладао Борјана за заслужених 1:0. То је био тај тренутак деконцентрације који наша одбрана није баш морала себи да дозволи.

Узбуђење смо видели и у последњем минуту првог дела, када је Видић на неспортски начин спречио наш контранапад грубо оборивши Бена, без намере да дође до лопте. Судија Анђеловски се двоумио да ли да покаже жути, или црвени картон, па је ипак одлучио да прогледа кроз прсте фудбалеру Инђије. Који тренутак касније и Цуцин је због оштрог старта заслужио да се нађе у бележници главног судије, али је овом очигледно било превише да покаже два картона за десетак секунди. Ипак, своју грешку је исправио када је јавно опоменуо Бастајића након што је вукао нашег играча с леђа добрих неколико метара. Веома турбулентан је био крај полувремена, оштра игра Инђије била је кажњена од стране главног арбитра који није имао лак задатак у овом делу меча. Дискутабилна је додуше била одлука да додели само жути картон Видићу пред крај полувремена.

Ништа се није променило ни након поготка. Звезда је имала посед који ни на који начин није могла да материјализује, док је своју нову шансу из контри и даље тражила Инђија. Преспоро су црвено-бели играли да би запретили дисциплинованој игри домаћина. Два слабија шута у оквир гола и неколико опасних прекида нису били довољни да би се угрозио противнички гол у првом полувремену. Шта више, слободно можемо констатовати и да је ово било можда и најслабије полувреме црвено-белих за читаву ову сезону: резултатски дефицит на који одговора ни изблиза није било. Слично је увидео и Дејан Станковић, па је још и пре одмора послао неколико играча са клупе на загревање. Дисциплинована, борбена, па и прилично оштра и груба Инђија заслужено је водила после првих 45 минута.

Реаговао је наш тренер двоструком изменом у наставку. Уместо Гаврића и Вулића, у игру су ушли Павков и Гарсија. У формацији са два нападача и освежењем на крилу напали смо од самог старта другог полувремена. Већ у 48. минуту, након корнера, морао је Гарсија боље да реагује када је ухватио волеј са десетак метара, али и „поклонио“ лопту Прековићу. Након тога дошло је до чарки на средини терена, па су пожутели Пуртић и Панков.

А у 50. минуту истакао се и други играч који је ушао са клупе – Павков, који је изнудио прекршај у идеалној позицији за слободан ударац. Лоше звучи и чињеница да је то била можда и најбоља прилика за наш тим до тада, а није је искорисио Бен, који је шутирао који метар преко гола.

Наставила је Инђија да прети из контра напада. У 58. минуту имали су четири-на-два ситуацију, када је на нашу срећу веом себичан био Цуцин. Имао је два слободна играча, али се одлучио на шут који је био изблокиран. Време је одмицало, а наши играчи су били све напетији и нервознији.

А ново узбуђење пред нашим голом, а уједно и највећу прилику до тада видели смо већ у 60. минуту. Красић се сјајно снашао у шеснаестерцу, протурио лопту улево до Бастајића, чији ударац са 7-8 метара Борјан брани и шаље у корнер. У истом минуту жути картон добио је и Чермељ, који је био чак шести јавно опоменути играч Инђије.

Прву стопостотну прилику нашег тима видели смо тек у 61. минуту меча. Морао је Гобељић да казни пропуст Бастајића, када се одлично изборио за лопту коју је послао Вељко Николић, а онда из непосредне близине погодио одлично постављеног Прековића.
А прву измену у саставу Инђије видели смо недуго потом, када је у игру ушао Димитров. И само што је ушао, због низа грубости према Панкову заслужио је жути картон. Седми по реду за домаћина. Френетично су се борили играчи у зеленим дресовима, па често били и веома груби у тим борбама. Дуго нисмо гледали тако нешто на нашим теренима, бар не у тој мери. Однос у прекршајима у 68. минуту био је невероватних 29-7 у корист Инђије.

Иако је имао вођство, могли смо у 70. минуту да видимо прилично некарактеристичну ствар за наше тимове када играју против Звезде. Чак шест играча Инђије вршило је пресинг на нашу задњу линију покушавајући да натерају наше играче на грешку. Висок, можда и превисок пресинг упркос вођству за сваку су похвалу. Оно што није било за похвалу јесу и почеци уштеде времена и пренемагања на трави. У једној таквој ситуацији, због одуговлачења пожутео је и голман Прековић.

Још једном смо запретили с дистанце у 72. минуту. Из слободњака изведеног са велике удаљености добро је шутирао Николић, али за мало поред гола.

И након офанзивније и нешто чвршће игре у другом полувремену, коначно смо успели да стигнемо и до изједначења. Играо се 75. минут када је дугу дијагоналу на десној страни прихватио Гобељић. Упутио је оштар центаршут по земљи, који је фанстастичном кретњом и још бољом егзекуцијом испратио Бен и поравнао резултат на 1:1.

Свега четири минута касније извели смо још један сличан и веома опасан напад. Овај пут је Бен тај који је добио лопту на десној страни од Петровића, упутио центаршут сличан Гобељићевом, али се након карамбола у петерцу некако одбранила Инђија.

У 83. минуту, након још једног у низу корнера нашег тима, Панков је слабо реаговао и лоше захватио лопту из добре ситуације, на свега пет метара од гола. У наставку, шут из даљине опробао је и Петровић. Солидно је то учинио, али лопта погађа једног од одбрамбених играча Инђије на путу ка голу.

Чекао се моменат када ће бити искључен први играч домаћег тима, а дочекан је у 85. минуту сусрета. Након неопрезног коришћења лакта приликом скока, Чермељ је добио други жути, а уједно и црвени картон.

Са играчем више, још смо жешће кренули у финалну офанзиву. А у 90. минуту невероватну прилику пропушта Срђан Бабић. Након идеално изведеног корнера од стране Бена, наш штопер је са свега неколико метара, после ударца главом погодио Прековића. Овај је одбио лопту испред себе, али је поново успео да буде најбржи и ухвати је пре наших играча. Утакмица је продужена за шест минута, а већ у првом солидно је покушао Гобељић са дистанце, али се још једном истакао Прековић.

Наставила је Црвена звезда да напада, није се могла замерити борбеност нашим играчима у другом полувремену, имали смо одређен број прекида, корнера, шутева, прилика… једну такву смо имали и у 94. минуту када је Гарсија оштро шутирао са ивице казненог простора. Укопани Прековић погледом је испратио лопту која је прохујала поред десне стативе. То је уједно била и последња прилика на мечу.

Борили смо се у другом делу сусрета, али нисмо успели да преокренемо и у потпуности анулирамо веома лошу представу из првог полувремена. Инђија је показала и доказала да наш тим тешко излази на крај са игром на ивици регуларности. Мноштвом прекршаја исечена, нешто лошијим тереном успорена, игра Црвене звезде данас није била на шампионском нивоу. А много тога је и до нашег приступа и нападачке безидејности. Однос у прекршајима довољно је описивао ко је и са колико жара ушао у овај меч, али се по пропуштеним приликама ипак може рећи да смо били нешто ближи победи. Борбеност из других 45 минута мора да се одржава током читавих 90, тога никад не сме да мањка, а овог поподнева нас је управо то и коштало. На тактичкој припреми мора да се озбиљно поради пред дерби, али не сумњамо да ће наш тим извући поуке из овог кикса, и да ће се показати у правом светлу у недељу.

Инђијастадион ИнђијеСудија: Новица Анђеловски. Помоћници: Никола Ђоровић, Милош Симовић. Жути картони: Михајлов, Јовановић, Видић, Бастајић, Пуртић, Чермељ, Прековић (Инђија), Панков (Црвена звезда) Црвени картони: Чермељ (Инђија) Стрелци: 1:0 Красић (36. минут), 1:1 Бен (75. минут)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић (од 46. Павков), Бен, Гаврић (од 46. Гарсија), Николић, Вукановић. Тренер: Дејан Станковић

Инђија: Прековић, Цуцин, Михајлов, Јовановић, Красић, Бастајић (од 73. Јањић), Бањац (од 63. Димитров), Пуртић, Томић (од 84. Милосављев), Чермељ, Видић. Тренер: Александар Јањић.

Повезане вести

21 comments

Delije Sever Ns феб 28, 2020 at 00:12

Za krvavov Zvezdaša“Mamicu ti Jareću“““Mamicu ti Jareću!

Reply
mmm феб 27, 2020 at 14:53

Evropske ekipe kada dovode nedovoljno poznate igrace, prosledjuju ih prvo u Drugu ekipu. Posto Zvezda ima Graficara, dobro bi bilo da razni Zanderi odigraju prvo u toj ekipi.

Reply
kalio gulić феб 27, 2020 at 08:40

iskreno,da grobari u ovom trenutku imaju 11 bodova prednosti,odmah bih potpisao da će biti prvaci,a u ovoj situaciji sve je otvoreno.Neznam,kako mogu pobjediti grobare,totalni sam skeptik.Definitivno,derbi je zadnja šansa za ovu ekipu da okrene priču,igrom i rezultatom,kao i da li Stanković zaslužuje svoju poziciju.Intimno priželjkujem barem remi,jer ne vidim ništa obećavajuće.

Reply
pesma stara cuje se ponovo феб 26, 2020 at 18:10

sve je isto samo njega nema….

Reply
joaquin guzman феб 26, 2020 at 17:39

Ajde pljui i kritikuj ajde…. uvek iste komentare pa sta vi mislite ce pobedimo 28 utakmice u sesonu. Ova utakmica toliko bezveze i nevazna ….

Reply
dusan феб 26, 2020 at 17:34

ovo je realno najgori tim zvezde ikada. vidim da pricamo o kvalifikacijama za ligu sampiona, a meni se cini da ce nas grobari pobediti i da ovo prvenstvo nije gotovo. terzica treba uhapsiti pa neka objasnjava za sta je on bio odgovoran a za sta nije. pre nekoliko godina sa svim onim dugovima mi smo imali kangu, ibanjeza, uga vijeiru, i kataija u ekipi. pricate mi o smanjenju dugova i glupostima kako cete da prodajete igrace da zaradjujete!? pa kome cete da prodate zandera, la paru, garsiju, tomanea i kanjasa? Ti igraci kostaju zvezdu u ovom trenutku 5 miliona evra! za te pare bi kanga i katai ostali zauvek. negledljiv besmislen los tim, a terza u planovima kako da ostane zauvek.

Reply
OKNARB феб 26, 2020 at 17:23

БЕЗ ШЕСТ ТОП ПОЈАЧАЊА НЕЋЕМО ИМАТИ ШАНСЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ИЛИ ЋЕ МО БИТИ ТОПОВСКА ХРАНА,НИЈЕ ДОВОЉНО ИМАТИ САМО РАДОЊИЋА , МАРИНА И БОРЈАНА.КАМО СРЕЋЕ ДА ИМАМО ПОМЕНУТУ ПРВУ ДВОЈИЦУ,НАДААО САМ СЕ У ЈАНУАРУ БАР ДВОЈИЦИ ПРАВИХ ПОЈАЧАЊА И ЈОШ ТРОЈИЦИ БАР У ЈУНУ .НАЈБОЉИ ЈЕ БИО ПРЕЛАЗНИ РОК КАДА ЈЕ МИЛОЈЕВИЋ ДОШАО У ЗВЕЗДУ ,КАСНИЈЕ ИЗУЗЕВ МАРИНА СВЕ ЛОШИЈИИ ЛОШИЈИ ПРЕЛАЗНИ РОКОВИ,ВОЛИО БИ ДА ИГРАМО ПРИЈАТЕЉСКЕ СА ШПАНСКИМ КЛУБОВИМА ,АТЛЕТИКО МАДРИДОМ НПР,НИШТА БЕЗ ЈАКИХ УТАКМИЦА

Reply
ivan niksic феб 26, 2020 at 17:07

Ovo nije niti je samo nerijeseno, ovo je poraz, a jos poraznija je igra, koje nema!!! Kako rece g-din Terzic za funkciomisanje kluba je potrebno 30 miliona evra godisnje, a najveci dio tih miliona otpada na plate, bonuse i ostala davanja, ili bolje receno uz cast pojedincima, prosipanje para igracima. Ako za nase uslove toliko veliki novac treba da (ovi) dobijaju igraci koji ni skoro poslednju Indjiju ne mogu dobiti u ovoj prosjecnoj ligi, a samim tim Indjija ispada jos i vise ispodprosjecan klub, ako se ide na pripreme na Kipar, u Antaliju, kupuju najskuplji domaci i strani igraci, dok ovi sastavljaju kraj sa krajem i treniraju po njiva i livada i opet uspijevaju da zamalo dobiju ove nabijedjene fiudbalske Zvezdine ,,zvezde“, opet uz cast pojedincima, koje jedva danas iscupase bod, da li je moguce da je za ovakav tim potrebno 30 miliona evra koji nije u stanju dobiti ni ,petparacku’ Indjiju?!? Ovo je ljudi Katastrofa, ovo ne lici ninasto, ne samo rezultatski, nego sto je jos gore igracki. Pitanje za Deja trenera, da li ste OVO i OVAKAV fudbal i igru ucili i naucili za trenera od Murinja, Kontea i svih ostalih trenera, da li je to to znanje? ,Idemo.dalje!’

Reply
Kalderon феб 26, 2020 at 16:44

Uzas

Reply
OKNARB феб 26, 2020 at 16:35

КАЗНИТИ ИГРАЧЕ ПО ДЖЕПУ ,А АКО ИЗГУБИМО ЈОШ ЈЕДАН ДЕРБИ ЗАПИТАЋУ СЕ ДА ЛИ СМО ЗАСЛУЖИЛИ ТИТУЛУ.ДЕКИ ЈЕ МОРАО ТРАЖИТИ КАДА ЈЕ ОДЛАЗИО МАРИН ИГРАЧА СРЕДИНЕ ТЕРЕНА ДА ЛИ ПОВРАТАК КАНГЕ КОЛИКО ДА КОШТА ДА КОШТА ИЛИ НЕКОГ ДРУГОГ ИГРАЧА.НИКОЛИЋ ЈЕ ЈОШ ЗЕЛЕН А ПАВКОВ НИЈЕ ЗАСЛУЖИО ЗВЕЗДИН ДРЕС.НЕЋУ БИТИ ЗАДОВОЉАН РЕМИЈЕМ У ДЕРБИЈУ

Reply
MILOS RANKOVIC феб 26, 2020 at 16:32

ZVEZDANE TERZICU AKO UZMEMO TITULU JEL MISLIS DA SA OVOM EKIPOM NAPADAMO LIGU SAMPIONA ILI LIGU EVROPE,MI SMO SMESNI BRE,OVA EKIPA SAD SUDUVU NEBI PROSLA,SVE SI PRODAO STO VALJA,OVO STO JE OSTALO NIKO NECE,SEM BORJANA SVI DO JEDNOG NULA,SEM OVIH KLINACA GAVRICA,PETROVICA I NIKOLICA,DA ONI MOMCI BUDU VODJE,STA JE SA SPICEVIMA,DOVEO SI STANKOVICA ON NECE NIJEDNOG STRANCA,IGRAMO SA JEDNIM STRANCEM,IGRA JE UZAS,OPET KAZEM DA NISI MOGAO DVA STRANCA DA DOVEDES DA VREDE NESTO,TOMANE JE TRENUTNO BOLJI OD PAVKOVA,BOACI POVREDJEN UVEK,MISLIM DA OVA EKIPA NEMA NIKAKVE SANSE U EVROPI,A DERBI CE RECI SVE,PRUZICEMO PODRSKU A POSLE DERBIJA KO ZNA

Reply
mitar феб 26, 2020 at 17:31

A da Terzic i Mrkela ne snose odgovornost za poslednji prelazni rok , bacene silne milione .Pa bolje dovesti dvojicu da vrede i platiti koliko treba .

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2020 at 17:40

Mitar brate to ja pricam vec tri god..mi dovedemo 10 nazovi pojacanja i damo 7mil i oni svi promasaji..umesto dati tih 7mil i dovesti tri koji stvarno prave razliku a ostali ce uz njih da se slepaju i dodas par omladinaca pa mozda ce jedan da uspe

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2020 at 16:30

ali kad doju kvalifikacije..e onda ima da ih nikolic oduva igrom,vukanovic brzinom,gavrcic biciklama,vulic snagom,babic i pankov kao evropski tandem,pavkov kao razarac i golgeter itd..a da ne pomislim tek kad bi igrali ovanic i somane

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2020 at 16:27

svaka cast na osveojenom bodu..ipak je to indjija

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2020 at 16:26

pozdrav za tri neznalice:redtsar81DE,zvezdas vracar i delija sever NS..jel sad vidite da ste glupanderi

Reply
Zvezdas Vračar феб 26, 2020 at 23:20

Jedan pametan čovek je rekao:“Ne budali se i ne raspravljaj se sa budaletinama, jer ćete pobediti na iskustvu“

Reply
mitar феб 26, 2020 at 16:26

Danas je Zvezda bila ocajna , nije joj pomogao ni igrac vise , imace Stankovic mnogo posla .

Reply
kalio gulić феб 27, 2020 at 10:56

samo je pitanje,da li on zna!?jedno je biti super igrač i čovjek,ali trener?

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 26, 2020 at 16:24

NIKOLIĆ I GAVRIĆ NAZAD U OMLADINCE,BABIĆA ODMAH PEODATI ILI POKLONITI,DOVESTI VEZISTU,ŠPICA,ŠTOPERA. NEMAMO IGRU,ODAVNO GORI NISMO BILI

Reply
MILOS RANKOVIC феб 26, 2020 at 16:21

OVO STO MI IGRAMO JE VELIKA NULA,OVA UTAKMICA JE STANKOVICEVA,DOVEO SI PET ITALIJANA ZA KONDICIJU,A OPET IGRACI NEMOGU DA IZDRZE JEDNOM SREDA NEDELJA,NEMOJ CUVAO SI ZA DERBI,ALO BRE INDJIJU NEMOZES DA POBEDIS,PRICAS O DERBIJU,IPAK NISI TI JOS SAZREO ZA KLUPU ZVEZDE,VELIKA JE BRUKA DA IGRACI POPUT VULICA,BABICA,VUKANOVICA,PANKOVA IGRAJU ZA ZVEZDU,MI BRE NEMAMO SPICA,TRI UTAKMICA NULA GOLOVA,PAVKOV JE PROSLOST,ON JE TOLIKO NEZAINTERESOVAN DA SE VIDI IZ AVIONA,OVO JE MNOGO LOSE

Reply

Leave a Comment