Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у Шпанији тражи светло на крају тунела

У оквиру 26. Кола Евролиге Црвена звезда гостује екипи Басконије. Ово ће бити десети пут да се  две екипе састају у Евролиги. На досада одиграних девет мечева Звезда је тријумфовала пет пута. У првом сусрету ове сезоне, у  оквиру 13. кола Басконија је успела да победи у Београду резултатом  64:72. Ник Стаускас је са 22 поена предводио свој тим до победе на тој утакмици (у мећувремену је напустио Басконију), док је Токо Шенгелиа додао 19 поена и 8 скокова. Најефикаснији играч Звезде био је Лорензо Браун са 20 поена.

У односу на први меч код Басконије су се десиле крупне промене. Тим је преузео Душко Ивановић и стигла су играчка појачања у лику Семаја Кристона и Зорана Драгића. Почетком фебруара су због повреде на дуже време остали без Луке Вилдозе.

Биће ово судар екипа које на табели дели само једна победа. Звезда је са скором 10/15 тренутно 13. док Басконија са скором 9/16 држи 15. место на табели Евролиге. Плеј оф је још увек достижан за Црвену звезду пошто осмопласирани Химки има само победу више али треба рећи и да је Асвел који је на шеснаестом месту на само победу мање уз бољи међусобни скор те стога овогодишња евролигашка прича нашег клуба још увек може кренути на обе стране.

Звезда има најлошији проценат шута за два поена у Евролиги. Са друге стране, домаћини су лоши са линије слободних бацања (други најгори у лиги). Басконија је тим са најгорим процентом шута за три (32,8%) те би се са њим можда могло ризиковати. Са екипом је пут Шпаније кренуо и Калин Лукас па ћемо видети да ли ће управо меч са Басконијом бити тренутак његовог дебија. Због здравствених проблема у Београду је остао Драган Шакота па ће тим у његовом одсуству предводити Андрија Гавриловић. Обе екипе су у лошој серији резултата у Евролиги. Црвена звезда има само једну победу у претходних седам мечева док је Басконија добила свега две од претходних осам утакмица.  Победа на сутрашњем мечу може значити излаз из тунела за једну од екипа и преко потребан ветар у леђа пред финиш сезоне. Надајмо се да ће светло на крају тунела сутра угледати момци у црвено – белом.

– Евролига, 26. коло:
Басконија – Црвена звезда мтс 
Дворана: „Буеса Арена“
Датум: Петак, 27. фебруар
Почетак: 21:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment