Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Визури предност у Мини лиги

Одбојкашице Визуре су на домаћем терену, у утакмици 2. кола Мини лиге, постигле победу у сусрету са Црвеном звездом резултатом 3:1 (25:22, 25:15, 23:25, 25:22).

Одбојкашице Црвене звезде су до саме завршнице првог сета биле боља екипа, али им је на крају понестало одлучности. Визура је предност од два поена имала на самом почетку сета и затим је повела тек при резултату 23:22, да би Коцић и Пејичић у узбудљивој завршници освојиле последња два поена за победу у првом сету.

Ова, готово неочекивана предност, је дала крила одбојкашицама Визуре које су силовито заиграле у другом сету. На 10:4 за домаће, Владисављев је увео Симићеву и Ашоњу, да би на 15:7 вратио у игру Милу Ђорђевић и Тару Таубнер. Звезда до краја овог сета није успевала да пронађе начин да се врати у почетни ритам и Визура је повела са 2:0.

У трећем сету је на месту техничара заиграла Јована Симић и својом препознатљивом енергијом, као и много пута до сада, вратила екипу у живот. Играчице Црвене звезде су изгледале препорођене. Максималну предност су достигле на резултату 20:13, а онда су се одбојкашице Визуре најавиле преокрет добрим сервисима Малешевићеве и блоковима Коцићеве. На 24:22 за Звезду Владисављев је увео Ђорђевић и Ашоњу, која је смечом донела својој екипи победнички сет поен.

И у четвртом је стартовала постава из претходног сета, са Симићевом на месту техничара. Зашкрипало је на пријему на самом почетку, а и у одбрани је направљено пар неочекиваних грешака, па је Владисављев на 6:1 за Визуру уместо Видојевићеве на примачкој позицији увео Цветковићеву. Сабиле су одбојкашице Звезде своје редове, Милуновичева је искусно савладавала противнички, а Таубнер и Делић су добро постављале свој блок, и то је довело до изједначења на 12:12. При новом изједначењу од 18:18, Владисављев је направио своју уобичајену измену дијагонале техничар-коректор и у игру увео Ђорђевић и Ашоњу. После проблема наших девојака на пријему, противник је повео са 20:18. Нису се одбојкашице Звезде предавале, али је Визура парирала изванредном игром у одбрани, у чему је предњачила либеро Пејовић. Мањи број грешака у завршници је донео предност Визури, која осваја последњи сет резултатом 25:22.

У трећем колу Мини лиге Црвена звезда ће се на свом терену састати са Железничарем из Лајковца.

ВИЗУРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:22, 25:15, 23:25, 25:22)

Београд, дворана: СЦ Визура. Гледалаца: 100. Судије: Александар Петровић и Владан Тодоровић.

ВИЗУРА: Павловић 11, Родић 2, Малешевић 2, Букмировић (Либеро), Сајић 1, Перовић, Веселиновић 5, Коцић 16, Пејичић 17, Пејовић (Либеро), Царић 12 Нису играле: Шућуровић, Јовановић и Божић. Тренер: Јовица Цветковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 25, Цветковић 1, Станковић (Либеро), Степановић (Либеро), Јековић , Видојевић 7, Симић, Марковић 6, Милуновић 20, Ђорђевић 1, Ашоња 3, Делић 3, Вучићевић 1. Није играла: Аџић Тренер: Александар Владисављев

The post Визури предност у Мини лиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment