Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле „Вучице“ у новинарским канџама #12

Пролећна премијера наших фудбалерки протекла је онако како се и очекивало. Црвено-беле су убедљиво савладале гошће из Пожаревца које на крају морају бити и задовољне чињеницом да је само осам лопти завршило иза леђа голманке Милене Обрадовић.

Као и током јесењег дела сезоне портал „мојацрвеназвезда.нет“ ће се и овог пролећа бавити компарацијом учињеног на терену, као и статистичким параметрима који могу бити интересантни звездашкој јавности, а који би могли пронаћи и своју сврсисходност у стручном делу клуба.

– ПЕТРОВИЋ Јована #12:
Резервна голманка наше екипе добила је прилику да стане на гол у премијерном пролећном сусрету. Дешавања на терену нису јој дозволила да се искаже пошто је у континуитету пуних 75 минута игре била готово беспослена. Једина два пута када су гошће како тако припретиле догодила су се у 2. и 77. минуту игре, па чак и тада наша млада голманка није била на већим искушењима. Због свега тога Јована Петровић остаје неоцењена, а остаје нада да ће овог пролећа наше голманке што чешће бити у таквој ситуацији.
Оцена: /

– ШЋЕПАНОВИЋ Ана #2:
Вихорни десни бек црвено-белих „Вучица“ током сусрета, као уосталом и комплетна последња линија тима, није имала претерано пуно посла када су у питању дефанзивни задаци. У пар наврата, без већих проблема заустављала је атаке Пожаревљанки када су покушале да организују неку смишљенију акцију по левом крилу, али и тада све се то завршавало у најгорем случају на тридесетак метара од гола. Због свега наведеног много више се налазила у офанзивном делу игре допуњавајући се са саиграчицом на десној страни терена Николином Миловић која је у дуелу са Пожаревљанкама одиграла најбољу утакмицу од како је претходног лета постала чланица нашег клуба. Увек максимално сконцентрисана и борбена, Ана Шћепановић је и овога пута у потпуности задовољила приказаним на терену.
Оцена: 7,5

– ТРИШИЋ Андријана #4:
Одласком Санде Малешевић и прекомандовањем Маргите Васовић у последњу линију тима, популарна Њања била је „мозак“ екипе и са позиције задњег везног играча командовала је комплетним тимом. Девојка префињене технике и одличног прегледа игре и овога пута је у више наврата показала да њене лопте „имају очи“, а посебно су по противника опасни њени пасови који иду између два централна бека, где противнице једноставно немају начина да одреагују и само остаје нашим навслним фудбалеркама да изврше егзекуцију. У дуелу са екипом Пожаревца само је још можда погодак недостајао па да се може говорити о одличној Андријаниној партији, али је свакако и овога пута показала зашто се нашла на репрезентативном списку селектора Предрага Гроздановића.
Оцена: 7,5

– НИКОЛИЋ Николета #5:
Од зимског појачања нашег клуба свакако се у наредном периоду много очекује. Искуство које ова девојка поседује у многоме ће допринети целокупној екипи, а свако ко је имао прилике да посматра било који припремни сусрет црвено-белих девојака могао је да уочи да са њом у екипи „Вучице“ добијају додатни квалитет када је скок игра у питању и то у оба правца. Као и остале саиграчице у дефанзивној линији није имала прилике да се покаже и докаже звездашкој публици када је тај сегмент игре у питању, али свакако биће времена за тако нешто, јер се од ње највише очекује баш онда када то буде било и најпотребније.
Оцена: 7,5

– МИЛОВИЋ Николина #6:
Период прилагођавања на нови, велики клуб очигледно је иза босанскохерцеговачке репрезентативке. Уз то чини се да су јој припреме изузетно пријале и да је у пролећни део сезоне ушла потпуно спремна и мотивисана да се покаже у најбољем светлу. Два пута се Нина уписала у листу стрелаца, али оно што много више радује је чињеница да је свих 90 минута игре представљала опасност по гол Пожаревљанки показујући константност у игри без амплитуда које је показивала у неким претходним сусретима. Управо оваква Нина је потребна Звезди и због свега наведеног сасвим оправдано улази у најужи избор за најбољу играчицу Црвене звезде у 12. суперлигашком колу.
Оцена: 8

– КРСТИЋ Анђела #7:
Ово је већ ко зна која утакмица у низу у којој је Анђела Крстић са правом у најужем избору за играчицу меча. Иако игра на деликатној позицији бека, Крле се не либи да крене напред. Одлично се допуњује са саиграчицом по левој страни терена Јованом Стојановић. Пуна је самопоуздања, па и не чуди када серијом дриблинга наниже по неколико противничких фудбалерки. Током сусрета са екипом Пожаревца имала је три лепе прилике да се упише у стрелце, али два покушаја главом нису нашла пут до мреже, док је након изведеног слободног ударца са преко 20 метара у финишу сусрета, гостујућа голманка Милена Обрадовић крајњим напором успела да заустави лопту која је ишла под саму пречку. У овом кратком излагању мора се скренути пажња и стручном штабу наше екипе да посебно ради са овом девојком, јер од ње се правилним радом заиста може добити бисер српског женског фудбала.
Оцена: 8

– САВАНОВИЋ Александра #8:
Популарна Сашка увек спада у ред најборбенијих на терену, а поред задатака у везном реду неретко уме да угрози и противнички гол. Тако је било и током сусрета против Пожаревца. Одлично је реаговала на центаршут Николине Миловић у 13. минуту и трзајем главом лопту од пречке послала иза леђа голманке Милене Обрадовић. Поред наведеног поготка истакла се и асистенцијама којима је омогућила саиграчицама да до врха напуне мрежу гошћи из Пожаревца. У финишу јесењег дела сезоне имала је проблема са незгодном повредом и гледајући са стране чини се да је пауза оставила трага, па је имала празних минута којих ће свакако бити све мање и мање како првенство буде одмицало. За приказано на старту пролећа свакако, као и целокупна екипа, може добити задовољавајућу оцену, с’ тим да се још једном мора истаћи да од ње тек очекујемо добре партије када то буде било и најпотребније.
Оцена: 8

– ТЕНКОВ Мирела #9:
Када се центарфор три пута током сусрета упише у листу стрелаца јасно је да је свој примарни задатак обављен на најбољи могући начин. Мирела је наставила са серијом погодака које је започела још половином јесењег дела сезоне, али се мора истаћи да је против нејаких гошћи, уз три постигнута, требала барем још два пута да се упише у стрелце. Ипак, мора се истаћи и да је умела током меча да се врати и на позицију бека како би покрила и дефанзивно поље које је остало упражњено услед прилично офанзивних дејстава наших бекова. И овога пута најбољи стрелац нашег клуба и актуелни голгетер суперлигашког каравана улази у најужи круг за избор играчице кола.
Оцена: 8

– СТОЈАНОВИЋ Јована #11:
Муку је Јована мучила током зимских припрема са повредом. Чинило се чак и да тренер Славиша Чула неће моћи на њу да рачуна у пуном интензитету на старту пролећне сезоне, али је она још једном показала сву како физичку, тако и психичку стабилност и спремност. За разлику од неких мечева у првом делу сезоне у које је популарна Жига улазила у некој „мањој брзини“, па касније током меча приказивала све оно што уме, у дуелу са Пожаревљанкама од самог старта је „притисла папучицу гаса“. Без већих проблема пробијала је по левој страни терена и још једном показала да одлично сарађује са Анђелом Крстић међусобно се допуњавајући у свим фазама игре. Управо након њеног продора и центаршута Николина Миловић је начела гостујућу одбрану, а забележила је још једну асистенцију, као и погодак у 19. минуту сусрета. У 55. минуту сусрета напустила је игру како би је тренер Чула сачувао за искушења која тек следе у наставку сезоне. Приказаним у дуелу са Пожаревљанкама Јована се наметнула као један од кандидата у избору за најбољу играчицу сусрета.
Оцена: 8

– АРАНЂЕЛОВИЋ Јована #14:
За разлику од неколицине припремних сусрета коначно је Јована заиграла на својој примарној позицији на којој може највише и да пружи екипи. Тешко би било и њој наћи неке посебне замерке за приказано на терену, али једноставно ово је био сусрет током којег Јовани Аранђеловић није било суђено да затресе мрежу противника. Велике прилике пропустила је у 16. и 17. минуту, али и у самом финишу првог дела игре. Ипак све пропуштено надокнадила је правовременом асистенцијом у 21. минуту за четврти погодак наше екипе који је постигла Јована Стојановић. Од Звездине „14“ свакако очекујемо да буде све боља како првенство буде одмицало.
Оцена: 7,5

– ВАСОВИЋ Маргита #17:
Након нешто више од годину дана одсуства из редова црвено-белих, Маргита Васовић је у дуелу са екипом Пожаревца забележила повратнички деби у дресу омиљених боја. Услед повреде Јоване Миладиновић, као и недостатка централних бекова, популарна Маша је током овог сусрета морала да игра у последњој линији тима. Квалитет и начин игре противника није јој омогућио да покаже све своје дефанзивне потенцијале, па је чешће учествовала у организацији нападачких акција тима. Остаће упамћено да је асистирала Николини Миловић код осмог поготка црвено-белих и то у моменту када је и сама могла да затресе мрежу Милене Обрадовић. С`обзиром да се у клуб вратила са идејом да буде замена за Санду Малешевић остаје нам да сачекамо наредне сусрете у уверимо се у сав потенцијал Звездиног зимског појачања.
Оцена: 7,5

– СТОЈАКОВИЋ Теодора #2:
Популарна Тејка у игру је ушла у 55. минуту сусрета заменивши Јовану Стојановић. Био је ово пети наступ седамнаестогодишње девојке у актуелној сезони, али ће јој свакако остати у лепом сећању. Ни десет минута није протекло од како је ушла у игру, а Теодора је „распалила“ по лопти са неких 17, 18 метара искоса са десне стране и лопта је завршила у доњем десном углу голманке Милене Обрадовић. Тренутан за памћење талентоване играчице која и у будуће мора барем на оваквим сусретима да добија прилику, јер само тако ће свој несумњиви таленат преточити у квалитет. Сваки минут на терену Теодори значи стицање искуства које ће у наредном периоду значити и њој, али и самом клубу. Иако није провела много времена на терену, сви морају бити више него задовољни приказаним, а лично ћу узети себи за право да као подтрек оцену самоиницијативно повећам за пола индексних поена.
Оцена: 8

Слободно се може рећи да готово пола тима након сусрета 12. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене конкурише за звање најбоље играчице. Ипак, међу једнакима истиче се девојка која је претходног лета стигла у редове нашег клуба и која је након периода адаптације на пролећној премијери постигла два и наместила један погодак, а уз то је свих 90 минута одиграла константно, буквално поигравајући се са бековима гошћи из Пожаревца.
Услед свега приказаног, најбоља играчица Црвене звезде у 12. колу Супер лиге Србије је

– Николина МИЛОВИЋ #6

Повезане вести

1 comment

Зоран Филиповић јул 22, 2020 at 23:05

Веома квалитетан чланак и снажна подршка за жене у српском фудбалу.

Reply

Leave a Comment