Moja Crvena Zvezda
АрхиваБлоговиВладимир

Sramota srpskog sportskog novinarstva #2

… i samo par dana, koliko je prošlo od „ustoličenja“ legende Crvene zvezde Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba i smirivanja javnosti, dušebrižnici srpskog sporta su krenuli u novu kampanju.

Gospoda sportski novinari, očigledno potrešeni dešavanjima na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, kao i gubitka euforične teme „Parizan u Ligi šampiona“, okrenuše se fantastičnoj antikampanji protiv Zvezde i svega što je crveno-belo.

Tako se na sva usta potenciraju dugovanja FK Crvena zvezda, a ni u jednom od dotičnih „senzacionalnih“ tekstova ne pominju se dugovanja prema FK Crvena zvezda. Ne zaboravimo da se našem klubu duguje još i za transfer Nikole Žigića u Rasing.

Golgeter našeg kluba Andrija Kaluđerović već se seli u komšijski tabor i to prema scenariju na osnovu kojeg je Kleo završio kod komšija. A kako se niko ne seti da je situacija sa ovom dvojicom golgetera apsolutno drugačija. Kleo je bio pozajmljen Zvezdi i ona ga na kraju sezone nije htela, dok je Kaluđerović ugovorom vezan za FK Crvena zvezda, a sva dugovanja na osnovu njegovog ugovora mogu dovesti samo do kažnjavanja FK Crvena zvezda od strane FSS ili UEFA. Kazne mogu ići od zabrane novih transfera, preko zabrane igranja u Evro kupovima, do oduzimanja bodova i izbacivanja iz nacionalnog prvenstva. Nigde ni u jednom pravilniku ne stoji da će finansijer jednog kluba moći da raskine ugovor sa igračem koji ima ugovor sa drugim klubom.

Robi očigledno ponovo seje strah. Još uvek se plaše njegovih dijagonala sa tridesetak metara koje završavaju u rašljama golmana Pandurovića. Plaše se toga da će on sada tome naučiti još nekoga u crveno-belom. Plaše se autoriteta koji on ima, a i podrške koju je dobio sa svih strana, iako su pokušali u startu da predstave kako su navijači Zvezde protiv njegovog dolaska.

Gospodo sportski novinari, sramota…

Повезане вести

13 comments

Leave a Comment