Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Станковић: „Знам стартну поставу“

У недељу од 18 часова биће одигран 162. вечити дерби када ће снаге одмерити Црвена звезда и Партизан у оквиру 24. кола Суперлиге, а очекивања пред “највећу” утакмицу у српском фудбалу изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић. Стратег црвено-белих истакао је да ће његови изабраници, без обзира на бодовну предност, сутра изаћи на терен са намером да победе.

 

– Идемо увек на победу. Реми ме не би задовољио, јер се крши са мојим карактером који имам кроз читаву каријеру. Увек сам за то да урадим како желим, па нека буде и негативан резултат, али пат партије не признајем. Што се треме тиче, већ сам говорио о томе. Има је, али ништа већа од оне пред меч са Чукаричким, Војводином и Инђијом. Једина разлика је што је ово важнија утакмица и што се више улази у ситније детаље, али све друго је исто. Оран сам за утакмицу и једва чекам да почне – рекао је Станковић.

Црвена звезда пред меч у недељу има 11 бодова предности у односу на вечитог ривала, али Станковић се не обазире на то.

– Када сам дошао у клуб, рекао сам да крећем од нуле. Ја нисам узео те бодове. Клуб јесте, фудбалери јесу с Милојевићем и њима иду све похвале. Успео сам да дођем с мојим играчима на заједничко размишљање да имамо нула бодова. Дерби не пита за бодовну предност, у њега улазиш као да је последња утакмица.

Шеф стручног штаба нашег тима истакао је да дерби одлучују ситнице.

– Дерби је кроз историју доносио много изненађења. Очекујем лепу утакмицу, а дерби углавном одлуче ситнице које окрену инерцију утакмице. Звезда је у прошлом дербију била поражена, иако је имала пола сата феноменалне игре где су држали све под контролом. Међутим, онда се нешто промени. Утакмица се окренула у корист Партизана, а црвено-бели су примили гол из индивидуалне грешке. Мора да се води рачуна о таквим стварима. Лично сам перфекциониста и знам да у таквим утакмицама ситнице доносе превагу.

Станковић са осмехом на лицу говори о младим фудбалерима који би сутра могли да истрче на Маракану и одиграју први вечити дерби у каријери.

– Чим причамо о најмлађима у дербију, одмах сам срећан и имам осмех на лицу. Они треба да уживају на сутрашњој утакмици. То ће да памте цео живот. Наравно да треба да прихвате захтеве, да мисле на тактику, али и на себе. Нема притиска и сигуран сам да ће бити спремни. Знам 11 играча који ће сутра истрчати на терен, донео сам одлуку. Срећом, сви фудбалери су здрави, тако да сам био на слатким мукама. 

Говорио је Станковић и о квалитету фудбала на дербијима.

– Кад сте навијач, наравно да желите леп фудбал и много голова, али кад дођете на тренерску страну, онда ту мора да буде тактике. Некад мање, некад више. Нећемо одустати од наше игре, то је сигурно. Понекад вам противник допусти, а некад не. Као тим смо спремни да се одазовемо позиву који је најважнији. Управо је утакмица са Партизаном та.

Станковић је као фудбалер играо- београдски, римски и милански дерби, али истиче да је ривалство између Црвене звезде и Партизана највеће.

– Тешко је поредити било шта. Милански дерби је спектакл, римски је пун тензије где се не излази из куће две недеље пре и после утакмице, без обзира на резултат. Међутим, београдски прво играш као навијач, па онда као играч. Сад ћу бити ту као тренер. Има много емоција које је тешко описати, али само могу да кажем да је београдски дерби светиња – закључио је Станковић.

Повезане вести

4 comments

24/Горан/24 мар 1, 2020 at 10:31

Разочарао ме је реми против Инђије, и мислим да је Партизан квалитетнији од нас, ако изгинемо на терену уз пресинг и Божју помоћ можда и можемо да се надамо победи.

Reply
Dejo феб 29, 2020 at 23:43

Vjerujem da ces sjutra moj imenjace i treneru Crvene Zvezde Deki reces da odigraju svi do jednog koji istrce na stadion Crvene Zvezde izginu za grb i dres Crvene Zvezde 💪❤.Jos nesto imas Deki jednog igraca u Olimpijakosu Sise dovedi ga u Crvenu Zvezdu za ljetnji prelazni rok

Reply
dusan феб 29, 2020 at 21:04

kapiram da je svi znaju: borjan – gobeljic – degenek, milunovic – rodic – jovancic, petrovic – ben, nikolic, gavric – boaci. neka nam je bog u pomoci

Reply
Igor мар 1, 2020 at 12:19

Kako će da nas odvale neće nam biti dobro. Pali smo kao SD skroz. Ne očekujem ništa danas…

Reply

Leave a Comment