Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Марко Гобељић у Звездином „клубу 100“

Вечити фудбалски дерби 162. у низу на програму је данас (недеља 1. март) на стадиону „Рајко Митић“. Српски празник фудбала, без обзира на остварени резултат, сигурно ће остати у сећању десном беку нашег клуба Марку Гобељићу.

Наиме, Марко Гобељић ће данас одиграти јубиларни 100. сусрет у дресу омиљених боја и тиме свакако ући и у историју клуба. Популарни Гобеља у редове црвено-белих стигао је пред почетак сезоне 2017/18 из редова крушевачког Напретка и први наступ забележио је у реванш мечу 1. кола квалификација Лиге Европе између Флоријане и Црвене звезде (3:3) који је одигран у Паоли 6. јула 2017. године. Интересантно је да му дебитантски наступ није остао у лепом сећању пошто је врло брзо након уласка у игру (заменио Рикардиња) зарадио црвени картон.

Током досадашње каријере у дресу Црвене звезде Гобељић је одиграо 99 мечева и био стрелац девет погодака, а сигурно ће му у најлепшем сећању остати 11. децембар 2018. године када је у 56. минуту сусрета 6. кола групе „Ц“ Лиге шампиона затресао мрежу француског ПСЖ-а матирајући легендарног Буфона.

Марко Гобељић је пре Црвене звезде наступао за Слогу из родног Краљева и крушевачки Напредак. Забележио је и три наступа за најбољу селекцују Србије, а саиграчима остаје да му прославу великог јубилеја овековече добром игром и тријумфом над вечитим ривалом-

Повезане вести

Leave a Comment