Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеРукомет

Тужна животна прича некадашње рукометашице Црвене звезде

Некадашња рукометашица Црвене звезде и ОРК Београд Гордана Дикић (26), која је због немара клубова прошла кроз праву голготу и зарадила неизлечиво оштећење руке, вратила се из нашег главног града у родну Рашку.

Управо је из овог градића са срцем пуним снова као 16-годишња девојчица стигла у Звезду и мислила да је најсрећнија на свету. А онда је дошла повреда јер су је у клубу префорсирали (играла у неколико узрасних категорија ођедном). Из клуба лечење није надгледано, доктори су саветовали различите ствари, па је завршила под ножем. И тада су почели болови, који до данас нису престали и због којих је схватила да се спортом више неће бавити.

– „Све је то искидано, урађене су бројне операције, последња пре четири месеца. Стално сам ишла на лечење пуна елана и са жељом да се вратим спорту. Али, ево, после 15 година вратила сам се из Београда у Рашку и јурим терапеуте по Новом Пазару, јер их овде нема. Док сам жива, мораћу на терапије“ – каже Гордана за „Курир“, па објашњава да је схватила и да јој нико из Звезде, али ни РСС, неће бар покрити трошкове које је имала због повреде:

– „Победили су. Од тога нема ништа буквално. Звезда и Савез су само пребацивали лопту с једне на другу страну. И кад смо разговарали, било је као на пијаци и увек би нашли неку рупу да се оправдају.“

Због тога је и урамила дрес Звезде, баш као што је и одлучила да учини када буде јасно да дефинитивно неће моћи поново да заигра рукомет. Поред ове болне чињенице, с којом се једва помирила, Гордана сваки дан живи са истим проблемом.

– „Живим с боловима. Цео живот ћу пити лекове јер само тако могу да функционишем. Али не дам да се то види и да ме због тога сажаљевају. Накљукам се лековима, изађем у град увече и идем даље. Не знам само да ли ме више боли рука или сва та неправда“ – закључила је Гордана Дикић.

(извор/фото: kurir.rs)

Повезане вести

3 comments

rene artoa мар 1, 2020 at 19:02

Katastrofa sve strpati u zatvor

Reply
Раде Р.Српска мар 1, 2020 at 17:40

То је велика срамота,што се тиче и клуба,рукометног савеза,а и доктора.Брука стидиди те се.

Reply
djolevic 56 мар 1, 2020 at 16:49

BRAVO – TAKO SE BRINE O SVOM IGRAČKOM KADRU !!!

Reply

Leave a Comment