Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

Шакота: „С`оптимизмом гледам на преостала два кола“

Одрадила је Црвена звезда најважнији посао у финишу лигашког дела Јадранске лиге. После тешког пораза од Морнара којим је измакло друго место на табели, Црвена звезда није дозволила да Цедевита Олимпија са собом однесе и трећу позицију већ ангажованом и игром с много енергије оверила тријумф који би могао да подигне енергије у тиму пред завршницу сезоне.

Питање је само, може ли Звезда да задржи ову енергију и претвори у одређени континуитет игара…

– „Честитке играчима за победу која је остварена убедљиво. Надокнадили смо разлику из Љубљане, што је био један од задатака. Почетак је био баш како треба. Једини проблем који смо имали у првом полувремену јесте офанзивни скок противника, али и то смо касније средили. Ово је екипа која игра брзу кошарку, издржали смо сва искушења и привели крају меч. С`оптимизмом гледам на преостала два кола“, рекао је Шакота на конференцији за новинаре.

Због упале спољних вена на нози, Шакоти доктор још није препоручио да путује авионом, тако да екипу највероватније неће водити ни у Истанбулу против Фенербахчеа. А, како је видео пораз у Виторији од Басконије, где Звезда није изгледала ни близу игри од вечерас?

– „Није ми било лако да гледам ту утакмицу. Откако се екипа вратила на аеродром одржали смо састанак и решили смо да подигнемо атмосферу, то је најважније. Ником није пријатно, ни играчима ни тренерима када екипа игра промењиво. То није феномен који прати само нас, хтели, не хтели, знали смо да ова утакмица има већу важност, али ако је нешто било важно из меча у Виторији онда је то подељена минутажа. Гледао сам Фенербахче данас, они су тамо играли с другачијим саставом, што је такође важно када може да се подели минутажа“.

Црвена звезда је овим тријумфом практично осигурала треће место на табели и то значи да ће у полуфиналу плеј-офа највероватније на мегдан Будућности у Подгорици?

– „Не можемо да избегнемо најбоље екипе. Нема калкукација. Објективно до данас је постојала опасност да се не пласирамо у плеј-оф. Имали смо случај Приморске која је била далеко испред нас донедавно, а они су сада и даље у позицији за плеј-оф, упркос свим изменама у тиму. Немамо шта да размишљамо, идемо да играмо и боримо се“.

У тим се вратио Чарлс Џенкинс после краће паузе због истегнућа лигамента, али није играо. С друге стране Калин Лукас је тек почео да се уклапа у састав и показује да ће му бити потребно време да се уигра…

– „Феномен да нисмо комплетни се наставља и данас. Нисмо користили Џенкинса, јер није био довољно спреман, а важан је играч. Имали смо проблем и са Стратосом Перпероглуом, хтели смо да се што пре врати, а видели смо да то није баш могуће. Морали смо да водимо рачуна о неким стварима, опоравку из дуге повреде… Ево, Марко (Јагодић Куриџа) се доста дуго уклапао, па се повредио и онда дуго играо на енергију. Ево, вечерас је одиграо мушку партију, показао је друге квалитете“, рекао је Шакота и додао:

– „Пробао је, мало је тренирао, рекао је да се осећа мало боље са сваким тренингом. Он је играч физикалија, не осећа се добро када игра, а не може да се спусти у став. Очекујем да ће бити спреман за седам дана“.

Повезане вести

Leave a Comment