Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гобељић: „Част је доживети стоту у Звезди“

Марко Гобељић јуче је у 162. вечитом дербију одиграо 100. званичну утакмицу у дресу Црвене звезде и пред меч је од легенде клуба Бошка Ђуровског добио поклон дрес.

Заменик капитена нашег тима одиграо је 61 меч у Суперлиги Србије уз осам погодака, у европским сусретима је на 30 наступа постигао гол против Пари сен Жермена, а стотку је заокружио са још девет утакмица у Купу Србије.

Велика част ми је што сам одиграо стоту утакмицу у дресу Црвене звезде, искрено, то нисам могао ни да сањам. Остаје жал због нерешеног резултата у дербију јер верујем да смо били бољи. То је оно што нам је требало у последњих неколико дербија, та страст и жеља за победом. Било би идеално да сам добио дерби у стотој утакмици у дресу најдражег клуба, али шта да се ради. Биће боље у наредном – каже Марко Гобељић.

Доминантно прво полувреме није било крунисано головима, у наставку су прекиди “убилИ” утакмицу.

Изванредно смо одиграли прво полувреме. Осетило се да је Партизан прилично резервисано, можда уплашено ушао у меч и требало је да искористимо то јер смо имали добре прилике. У наставку је било много прекида, таман кад бисмо ухватили ритам уследила је пауза од неколико минута. Међутим, то је дерби. Идемо даље, спремамо се за наредне мечеве. Ова бодовна предност даје нам много тога позитивног у настојањима да остваримо зацртани циљ.

Дебитовао је наш клуб 7. јуна 2017. године у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против Флоријане на Малти (3:3) и врло добро га памти.

– Сећам се као да је јуче било. На Малти сам био искључен после седам минута проведених на терену. И то заслужено. Како сам почео одлично ми иде за сада.

Било је врхунских мечева, девет голова, запарао је мрежу Ђанлуиђи Буфона на Маракани.

Не бих могао, нити желим да издвојим ниједан погодак. Било је ефектних, тај европски против ПСЖ имао би неку тежину да је резултат био другачији. Сваки погодак ми је био много драг. Такође, не бих могао да издвојим ниједну утакмицу јер сам сваку одиграо са истим жаром, емоцијом. Сваки меч је носио нешто ново, неку нову енергију, био посебан на свој начин. Освојио сам са саиграчима две титуле, верујем да ћемо и трећу у низу, играо Лигу Европе, две Лиге шампиона, услед тих игара сам постао и репрезентативац Србије. Поносан сам на себе, саиграче, стручни штаб, клуб и наравно најбоље навијаче на свету – нагласио је заменик капитена.

The post Гобељић: Част је доживети стоту у Звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment